16. nov
GLAD: Erling Haugan i Bugøynes fiskarlag. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
- Blåser medvind i Bugøynes
Fiskerne er storfornøyde med kaiforholdene der for tida.

Publisert: 28.feb.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Krabbefisker Erling Haugan, leder i Bugøynes fiskarlag, ringte fredag til SVA for å fortelle om at fiskerne i Bugøynes har det veldig bra for tida.

- Vi er kjempefornøyd med den nye krana som kommunen har satt opp, og det som foregår i bygda ellers. Vi har ny egnesentral, vi har sløying på land der vi før måtte sløye selv i båtene. Akkurat nå blåser det medvind i Bugøynes, og de fleste av oss er veldig fornøyde, sier Haugan.

Per fredag skal både fiske- og krabbeprisene ha vært gode i tillegg. Haugan melder om kongekrabbepriser på 165 kroner per kilo.

En artikkel i fredagens Ságat underbygger det. Avisa melder om at ti-tolv båter leverer brukbart med fangst, og de fleste er Bugøynes-båter. De fleste driver med linefiske.

- Avhengig av hvor dypt og hvor man setter bruket får man ulike andeler torsk og hyse. Men totalt sett får vi inn omtrent like mye av hver av disse fiskeslagene, sier Einar Berg i Norway Shrimp til Ságat.

Garnfisket skal ikke være like bra, sier fisker Leif Ingilæ til avisa.

Den ovennevnte krana som kommunen satte opp i januar, der registrerte fiskere ringer et nummer for å sette den i gang, har heller ikke fått mange klagene ifølge Ságat.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no