22. okt
TOK TUREN: Liv Elin Grønning og datteren Lydia Åkerøy Grønning hadde klare planer for hva de skulle kjøpe med seg hjem. En god mulighet til å få noe annet enn hva man ellers får på butikken mente de.
 
- Det er en fin mulighet til å handle noe annet
Liv Ellen Grønning og datteren Lydia Åkerøy Grønning trosset regnet og tok turen innom Kirkenes sentrum for kulinariske opplevelser av internasjonal karakter onsdag.

Publisert: 19.jul.2017 16:46
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

- Vi synes det er veldig fint med et slikt marked, og vi var innom her i fjor også, sier Liv Ellen Grønning som erkjenner at hun har handlelisten klar.

For på handlelisten har hun og datteren har et par favoritter fra fjorårets fangst, og skuet rundt på markedet for å kartlegge bodene.

- Det er en fantastisk mulighet til å få kjøpt noe annet enn det som er i dagligvarebutikkene. De har kun det samme. Nå skal vi handle oliven, ost, kokosboller, og Lydia skal ha makroner, forteller Grønning.

Og under markedet vil det være nok av godbiter å kose seg med. Fram til lørdag vil det nemlig være matboder med lokale spesialiteter fra europeiske land som Frankrike, Italia, England, Spania, Polen, Tysklad og Nederland på torvet.

- Folk liker det de får

En av dem som har tatt med sine lokale spesialiteter til norske byer og nå Kirkenes er Giuseppina Glorioso fra Torino i Italia.

Og selv om Kirkenes ikke akkurat kunne by på den samme sommervarmen som hennes hjemby i Italia var smilet på plass.

- Det er andre året jeg er i Kirkenes sammen med matmarkedet og jeg trives veldig godt. Nå har jeg nesten blitt mer vant til å være i Norge på sommeren enn i Italia, forteller den kvinnelige selgeren mens hun står bak oste – og skinkedisken.

Hun sier videre at å komme tilbake til Kirkenes er en fin opplevelse da det ser ut til at folk både liker det de får, men også at de legger igjen litt penger.

Uviss inntekt

Men hva de enkelte selgerne tjener på sin sommerturné er vanskelig å si. Flere av selgerne SVA snakket med kan heller ikke si hva de tjener, men at fjorårets marked i Kirkenes var positivt. Selv arrangøren for markedet Oliver Simonin vet noe om inntektene.

- Hvor mye hver enkelt bod tjener er vanskelig å si, men det jeg kan si er at hver enkelt selger må registrere sin bedrift i Norge for å kunne selge varene sine her. Det betyr at alle skatter og avgifter blir betalt til Norge, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no