17. okt
TRAVELT: Regionsjefene for Intersport i nord og sør måtte trå til for å hjelpe med kundene. Bak kassa står regionsjef i sør Frank Nilsen, Maren Koi og butikksjef Michael Tiedemann. Til høyre står kundene Solbjørg Aaen og Morten Losoa. De syntes butikken var stor og fin. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
- Det var kø rundt hjørnet
Ny butikk og åpningstilbud førte til stinn brakke på nye Intersport på Hesseng. Eier Espen Marki tror folks handlemønster vil forandre seg.

Publisert: 12.des.2014 20:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Torsdag åpnet Intersport butikk på Hesseng. Butikken er inne i lokalene til gamle Byggtorget, som la ned tidligere i høst. Innehaver Espen Marki kunne neppe vært mer fornøyd med åpningsdagen, idet SVA stikker innom midt på formiddagen.

- Det har vært kø til rundt prøverommet der borte de første par timene. Noen måtte vente i en time på å komme til kassa, sier han.

Kundeopplevelsen

Normalt sett er ikke en time i kø noe man skryter av. Men Intersport kan ikke anklages for å være underbemannet denne første dagen. Regionsjefene for Intersport både i nord og i sør var til stede, og hjalp til bak kassa. Kundeopplevelsen var det viktigste for Marki akkurat denne dagen.

- Det er alltid en forventning om at det er fullt på åpningsdagen. Det som er viktig er at de som har vært her har fått en god opplevelse, og at de vil komme flere ganger, sier han.

- Nytt handelsmønster

Intersporteieren er klar over at det allerede er fire andre sportsbutikker i Sør-Varanger. Han mener imidlertid at markedet tåler det. Han tror også at både butikkstørrelsen, åpningstidene og plasseringen vil hjelpe dem. Butikkeieren mener at folks handelsmønster vil forandre seg fremover.

- Jeg tror at med byggingen av sykehuset på Skytterhusfjellet, etableringene av oljeterminaler og den nye handelsparken, vil vi få en forandring. 65 prosent av befolkningen i Sør-Varanger bor utenfor Kirkenes, legger han til.

- Vi tror Hesseng er en optimal plass for sportshandel. Det er en naturlig plass for stopp når folk er på tur ut til fotballturer, fiske, jakt eller annet. Vi er med på å etablere Hesseng som handelssted, sammen med butikkene som er her allerede, mener Marki.

Løpefokus

Marki er ikke daglig leder i butikken selv. Det er Michael Tiedemann. Men Espen kommer til å synes mye i butikken: Han driver også Rimi og Jernia på Hesseng, som er inne på det samme området. Akkurat på åpningsdagen var han travel med å dele ut poser, møte kunder og sørge for at alt var på stell.

I butikken er i alle fall det meste på plass.

- Vi er 99 prosent ferdig. Den butikken kundene møtte i dag, er den vi holder fremover, slår han fast.

Intersport Hesseng har et stort fokus på løping, ifølge Marki. De har lært opp ansatte til å drive et såkalt løpestudio, og driver med formstøping av såler. Ellers satser de mye på ski, og generelt stort sortiment. Kjedetilknytningen hjelper også på prisene.

- Siden vi har stor størrelse, får vi også lavere kostnader, påpeker Marki.

Kundene SVA snakket med var positive så langt. Lovordene hagler også fra regionlederne som var innom.

- Dette er en av de fineste butikkene i landet, mener Frank Nilsen, regionsjef sør i landet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no