14. okt
NY HVERDAG: Coop-veteranene Elna Grønnli, Tove Aune og butikksjef Nina Jægervand blir ikke arbeidsledige, men synes det er trist at Mega legges ned.
 
– Et savn både for oss og kundene
Coop og Amfi ble ikke enige om leieprisen. Dermed er det snart slutt for Mega i Kirkenes.

Publisert: 21.okt.2015 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

– Lørdag neste uke er det slutt, forteller butikksjef Nina Jægervand.

Hun har jobbet på Mega siden Kirkenes fikk sitt første butikksenter i år 2000. Butikksjef ble hun 1. juni. Den gang var de ansatte innstilt på at Mega ville skifte konsept. Etter styremøtet i Coop i slutten av september, ble det imidlertid klart at butikken avvikles.

Ikke enige

Leiekontrakten til Coop går ut i novemeber, og den blir ikke fornyet. Dette bekreftes av Coop-direktør Jan-Ivar Alsén.

– Vi hadde et mål om å få på plass en ny kontrakt med senteret, men prisen vi fikk var for høy. Vi kom med et annet leieprisforslag, men det kunne ikke de leve med, forteller han.

Senterleder Kristine Ramberg bekrefter at de ikke kom i havn med en leieavtale.

Vi jobber nå med å få på plass en ny matbutikk, og håper at dette skal gå i orden ganske snart, forteller hun, uten å gi en konkret dato.

Brått på

Butikksjef Jægervand forteller at alle de faste ansatte har fått tilbud om ny jobb. Enten på Coop Extra eller på Prix i Bjørnevatn. Selv har hun valgt å begynne på Extra.

– Jeg får jo ikke samme jobb som jeg har her, og det er jo også andre arbeidstider, så man gjør seg jo noen tanker. Det kom litt brått på dette her, og det er vel ikke alle som er like fornøyd, forteller hun.

To ansatte har også valgt å si opp jobbene sine.

Jægervand har 28 års fartstid i Coop-systemet og startet i sin tid i Bjørnevatn. Ferskvareansvarlig Tove Aune har jobbet enda et år lenger, også hun har takket ja til jobb på Extra. Superveteran Elna Grønnli er også på jobb når avisa er innom. Hun kan se tilbake på hele 38 år i Coop.

– Jeg er tilkallingsvikar på heltid, ler hun. Grønli jobber på de fleste Coop-butikkene i Sør-Varanger.

– Ja trenger de meg på Svanvik, så må jeg jo dra dit og, smiler hun.

Trist

De tre damene har godt humør, men alle synes det er trist at butikken på senteret legges ned.

– Det kommer til å bli et savn for både oss og kundene, sier Grønnli. Jægervand peker på at de har mange kunder på grunn av beliggenheten.

– Vår kundegruppe består for eksempel av mange eldre mennesker, som synes det er lettvint å gå innom her. Vi har også mange lunsjkunder som kommer hit på grunn av ferskvaredisken, forteller hun.

En av dem som foretrekker Mega er Dagny Jerijærvi.

– Jeg bor på Hesseng, og når jeg tar bussen til byen, er det veldig greit å gå innom her, forteller hun og legger til at det ikke er mange dager siden hun fikk vite at butikken legges ned.

– Jeg kommer til å savne butikken, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no