7. des
HANDLEGATA: Kirkenesdagene-styret fikk klager på mengden thaimat i fjor.
 
- Fikk thai-klager - stoppet privatselgere
Det blir mindre thaimat på Kirkenesdagene i år enn i fjor. Men ikke fordi styret skulle ha noe imot vårruller.

Publisert: 31.jul.2017 09:22
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Torgrim og Ratree Bugge fikk et kontant nei fra Kirkenesdagene da de ønsket å stille med thaimat i år. De er ikke de eneste, for Kirkenesdagene-styret har kuttet ned på disse matbodene i år.

- Vi har stått der i tre-fire år nå, men denne gangen sa de det ikke var plass. Vi fikk ikke oppgitt noen grunn, sier Torgrim Bugge idet SVA tar kontakt.

Det var en skuffelse for paret, men de orker ikke å protestere på avgjørelsen.

- Det er ikke den store inntekten. Men Ratree har likt å gjøre det, slår Torgrim fast.

Publikumsklager

Torild Sesseng i Kirkenesdagene-styret bekrefter at de har skjært ned på privatpersoner som stiller på gata med mat. Det er rett og slett basert på klager fra publikum, ifølge henne.

- Vi fikk mange tilbakemeldinger fra publikum i fjor på at det ble altfor mange thaimat-boder langs gatene. Derfor har vi prioritert de som har organisasjonsnummer, og som driver med mat på helårsbasis, sier Sesseng.

Kirkenesdagene-publikummet blir ikke helt uten thaimat. Et par slike matboder har sluppet igjennom nåløyet - da først og fremst de som faktisk har thaimat-salg utenom Kirkenesdagene.

Dette er ikke en ny problemstilling for Kirkenesdagene, og har ikke vært begrenset til thaimat, ifølge Sesseng.

- Vi har hatt situasjoner tidligere hvor det var for mange burgervogner, nevner hun.

Mer lokalmat

Kirkenesdagene-styret håper i stedet å få mest mulig lokalprodusert mat. Det er noe de jobber hardt med, ifølge Sesseng.

- Vi håper det blir så mange lokalprodusenter som mulig. Vi inngikk en avtale i fjor med kommunen om at småskalaprodusenter får stå gratis, og det har vi opprettholdt i år, sier hun.

Per møtet torsdag kveld hadde imidlertid ikke styret full oversikt over hva som kommer opp langs sentrumsgatene når festivalen starter i midten av denne uka.

Folk som føler seg forbigått av Kirkenesdagene er ikke fullstendig stoppet fra å selge mat i det tidsrommet. Kirkenesdagene disponerer nemlig bare selve sentrumsområdene.

- Om noen vil stille seg ved Handelsparken eller Rema, har ikke vi noe å gjøre med det, sier Sesseng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no