21. okt
NÆRINGSHAGELEDER: Terje Meyer er misfornøyd. (Arkivfoto: Martin Gramnæs)
 
- Flytilbudet holder ikke mål
SAS står fast på at de ikke kan ha flere enn to kveldsavganger til Oslo i uka fra desember til februar. Terje Meyer reagerer på både dårlig tilgjengelighet og kommunikasjon.

Publisert: 29.okt.2014 11:01
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Terje Meyer, daglig leder i Kirkenes næringshage, fastslår at transportbehovet til næringslivet i Sør-Varanger ikke er dekket med flyrutene som er satt opp i vinter. Det er mangelen på direkte kveldsflyvninger til og fra Oslo som plager ham. Skal man til Oslo, må man oftere fly via Tromsø, og det er både tidkrevende og dyrere.

- Næringslivet må reise. Det er gjort småjusteringer i Tromsø slik at vi kan få direkte overgang fra Oslo til et Kirkenes-fly, slik at vi er i Kirkenes i 20-tida. Det er bedre enn ingenting, men det er ikke nok, sier næringshagelederen til SVA.

Ett til tre

Den direkte kveldsruta fra Oslo til Kirkenes og tilbake har bare faste flyvninger på søndagene kommende desember og januar. Ellers er det direktefly på én torsdag i desember, én torsdag i januar, og totalt fire ekstra direktefly i forbindelse med jul og nyttår. I februar kommer torsdagsflyvningene tilbake, og i november og mars er det totalt tre direkte kveldsfly til og fra Kirkenes: På tirsdag, torsdag og søndag. Det forteller Jan Inge Breivik, ruteansvarlig i SAS.

Fremtidig grunnlag

Forrige uke kom Meyer ut med en pressemelding der han kritiserte SAS. Der påpekte han også at det vil bli et større trafikkgrunnlag fremover.

- Vi hører at flyene er fulle stort sett hele tiden, og vet at det er prosjekter og aktiviteter i regionen som vil generere økt trafikk, skriver han.

Til SVA nevner Meyer flere eksempel, deriblant bygging av det nye sykehuset, Norterminals etablering i Kirkenes, bygging på Storskog, og at flere russere virker å være interesserte i å fly via Norge.

Han viser også til at det er en økning i passasjerantallet på Kirkenes lufthavn.

- Det er på tide å la kveldsruta fly fast hele året og la etterspørselen styre tilbudet, mener han.

Johansen i SAS forsikrer om at de skal øke kapasiteten dersom behovet og etterspørselen øker.

Misforståelse

Meyer ønsker seg også bedre kommunikasjon mellom SAS og næringsforeningen i fremtiden. Denne høsten fikk de nemlig inntrykk av at det skulle være flere flyvninger på vinteren enn det faktisk ble.

- SAS kunngjorde tidligere i høst at de ville redusere tilbudet på kvelden i vintermånedene noe, men at de ville opprettholde flygingene på tirsdager, torsdager og søndager. Nå viser det seg at det i realiteten kun er søndagsflyvningene som er beholdt, påpeker Meyer.

Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS sier det var en misforståelse som gjorde at foreninger og media trodde det var tre flyvninger i uka hele vinteren.

- Den ble værende fordi vi ikke gikk ut og rettet på feiloppfattelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no