24. okt
KULING: Turister på vei fra Hurtigruten til sentrum på en vindfull dag i mars i fjor. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Ikke ideelt, men vi forstår
Hurtigruten står på at de ikke er med på kostnadene med å flytte nærmere sentrum.

Publisert: 02.mar.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

I forrige uke ble det kjent at Arbeiderpartiet vil stemme for å legge på is flyttingen av Hurtigruten nærmere sentrum. Det er planer om å utvide kaia i området bak Tools og Sjømannsklubben slik at hurtigruteskipene kan legge til der i stedet for på dampskipskaia ved Prestøya. Men Ap vil heller prioritere stamnetthavn og andre næringslivstiltak, og de har flertall i kommunestyret.

Når SVA spør Hurtigruten om dette, kommer kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege med et diplomatisk svar:

- Dagens kaiplassering og fasiliteter i er ikke ideelle. Det tror jeg alle som har ventet på Hurtigruten i kuling og snøfokk eller gått langs veien inn til sentrum forstår. Men vi som selskap kan ikke være med å ta kostnaden for en flytting og utbygging av en kommunal kai. Derfor forstår vi at kommunen må prioritere, og kommer til å jobbe tett sammen med kommunen for å gjøre det beste ut av kaien vi bruker i dag også i årene fremover. 

- Vi har en veldig god og løpende dialog med både kommunen og havnevesenet, og opplever at vi har felles forståelse av både utfordringer og ikke minst muligheter i Kirkenes. Kirkenes er en viktig havn for oss i Hurtigruten, og vi er stolte av at vi hver eneste dag året gjennom bidrar til å skape både verdier og arbeidsplasser i Sør-Varanger. Vi tror det er store muligheter for videre vekst innen reiseliv, og gleder vi oss til å utvikle mulighetene både sammen med kommunen og lokale samarbeidspartnere, skriver Ege til SVA.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no