24. okt
 
- Ingen bevegelse i hotellstreiken
Snart inne i sin fjerde uke i Kirkenes.

Publisert: 20.mai.2016 15:51
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Øystein Eian i NHO Reiseliv forteller at det ikke er noen bevegelse mellom partene i hotellstreiken.

Streiken har vart siden 25. april rundt om i landet. Lørdag 30. april nådde streiken også Kirkenes, der organiserte arbeidere ble tatt ut på både Thon og Scandic.

Thon har vært nødt til å stenge dørene helt etter noen dager. Scandic mistet noe færre ansatte, og har klart å ha noen arrangement, men har stort sett også vært stengt.

26. mai er det varslet opptrapping flere steder i landet. Deriblant blir én ekstra ansatt tatt ut på hvert av de streikerammede hotellene i Kirkenes. Disse har vært forsinket fordi de ble med i Fellesforbundet sent.

Samtidig melder NTB torsdag kveld om at alle forsyninger av flymat ved Gardermoen og Flesland stopper. Forhandlingene har stoppet for Parat-medlemmene i Gate Gourmet , skriver nyhetsbyrået.

Industri Energi vurderer også å ta ut ansatte på vaskerier i streik, for å slutte å vaske sengetøy til hotellene som fremdeles er åpne. Videre vil andre sympatiaksjoner bli vurdert, ifølge iFinnmark.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no