17. okt
NYTT LIV: Mikael Arvola har åpnet dørene til det som var Neiden hotell, og som har fungert som asylmottak da flytkningene kom over Storskog i 2015. Nå vil han bidra til et nytt samlingssted i Neiden.
 
- Jeg vil skape et sted hvor folk kan samles
For litt over en uke siden åpnet Mikael Arvola (35) dørene til Neiden Hotell. Siden da har gjestene strømmet på. Men det er én sentral ting som fortsatt mangler; nemlig matservering.

Publisert: 26.jun.2017 16:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Mikael Arvola har fulgt drømmen. Han ønsket å satse alt på overnatting og matservering i Neiden.
Da han fikk muligheten så han seg ikke tilbake.

I forrige uke kunne han åpne dørene til hotellet som i over et år har vært stengt.

Nå håper Arvola å skape et sosialt samlingsted i bygda.

- Jeg ønsker å ha et sted hvor folk kan samles, finne roen og spise god mat. Det skal være et sted som tar inn de ulike kulturene som finnes her, hvor man kan skape mangfold og inkludering, sier Arvola mens han snakker om det gamle hotellet som et gjestehus.

Én ting mangler

Ved det gamle hotellet ønsker Arvola å tilby både overnatting og matservering. Sistnevnte er kanskje det aller viktigste. Han ønsker at maten skal stå i sentrum.

Men til tross for at hotellet har vært åpent for overnatting i over en uke er det imidlertid én sentral ting som mangler; det er nemlig løyve til å servere mat.

- Jeg har søkt og jeg håpet selvsagt det skulle være i orden til åpningen i forrige uke. Men det kommer nok i orden snart, sier Arvola engasjert.

Grunnen til at det har tatt noe tid er ifølge Arvola at kommunen behandler løyvet om matservering og skjenkebevilling under ett.

Men det hindrer ikke 35-åringen i å se lyst på hotelldrømmen. Men Arvola understreker imidlertid at hotellet ikke blir som han ønsker før matserveringen er på plass og matsalen fylles med liv.

Lokale mattradisjoner

For det er liten tvil om at hotelleieren er lidenskapelig opptatt av mat, og det tradisjonsrike og det kulturelle mangfoldet i kommunen. Det siste ønsker han skal gjenspeiles i maten han serverer.

Opprinnelig er han oppvokst i Finland, men har de siste tre årene bodd i Neiden
Med seg inn på kjøkkenet tar han med seg mattradisjoner fra det finske, samiske og norske kjøkkenet.

Og nettopp kortreist og lokal mat er viktig for Arvola.

35-åringen har siden han var liten hatt et nært forhold til mat. For med en far som er kokk, og en bestemor og en oldemor som har laget mat fra både det finske, norske og samiske kjøkkenet har Arvola funnet gleden i mat.

Han ønsker å gi de samme opplevelsene til sine gjester.

- Jeg er opptatt av å bruke lokale råvarer, samt å behandle dem med råvarer. Av kraften kan man lage saus, og så kan man krydre med salt, pepper og smør, sier han.

Vil utvide

Arvola kastet seg ut i drømmen. Nå driver han hotell samtidig som han jobber i Kirkenes havn
- Jeg har på en måte permisjon fra jobben min i Kirkenes Havn, og nå er det bare jeg som driver hotellet. Men jeg skal få noen ansatte etter hvert, som kan bidra med matlagingen og driften av hotellet, forteller han.

Videre vil han også utvikle hotellet videre. Allerede før åpningen har han gjort oppgraderinger ved hotellet. Noe avventer han likevel for å se an gjestens behov.

- Jeg tar små grep av gangen. Jeg vil ikke gjøre noe før jeg er sikker og jeg ser hvilke behov som må dekkes. Men jeg har mange planer, og mye jeg gjerne vil gjøre, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no