22. nov
RUSSISK: Styreleder Stig Frode Olsen i Barentssekretariatet har ikke hørt noe om russisk innblanding i forholdene i og rundt Barents Observer.
 
– Kjenner ikke til russisk innblanding
Styreleder Stig Frode Olsen i Barentssekretariatet kjenner ikke til noen russisk innblanding i forhold til Barentssekretariatet og Barents Observer.

Publisert: 07.okt.2015 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Det var NRK som denne uken kunne fortelle at en høytstående kilde i Russland fortalte at russisk FSB ikke likte Barents Observer og mente at nettstedet ikke tjente forholdet mellom Norge og Russland og ville bringe den til taushet.

Ukjent

Styreleder Olsen i Barentssekretariatet kjenner ikke til dette.

– Jeg har ikke blitt kontaktet av russiske myndigheter vedrørende Barents Observer og jeg kjenner heller ikke til at noen andre har blitt kontaktet. Jeg har fått opplyst av Utenriksdepartementet at de heller ikke kjenner til dette. Oppslaget i NRK om dette framstår for meg som noe underlig, sier Olsen.

Dette er heller ikke noe som Utenriksdepartementet kjenner til.

– Dette er ukjent for oss, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i UD.

Fortsetter

Hvilken framtid har Barents Observer?

– Arbeidet i Barents Observer fortsetter som hittil og de skal fortsatt ha en redaksjonell uavhengighet. Vi har fått utarbeidet en ekstern rapport med forslag til organisering av Barents Observer. Denne vil bli lagt til grunn for styrets behandling av denne saken på styremøtet 23. oktober, sier Olsen.

Thomas Nilsen mener at framtiden for Barents Observer som et uavhengig og viktig nyhetsmedium, kun kan videreføres uten fylkeskommunene på eiersiden?

– Barents Observer har og har alltid hatt redaksjonell uavhengighet.

Hvis dere blir bedt om å la Barents Observer jobbe under redaktørplakaten, er det da aktuelt å ta Thomas Nilsen inn igjen og
tolker dere UDs svar som at dere gjorde rett eller feil når det gjelder avskjedigelsen til Nilsen?

– Utenriksdepartementet er helt tydelige overfor oss på at de ikke ønsker å involvere seg i en personalsak.

Er det riktig at det er noe mer enn pliktbrudd og illojalitet som er årsaken til avskjedigelsen av redaktør Thomas Nilsen, slik det går rykter om?

– Thomas Nilsen er avskjediget på grunn av illojal opptreden overfor sin arbeidsgiver. Detaljene i hva avskjedigelsen omfatter vil komme fram i en eventuell rettslig prøving av saken, sier Olsen.

Hvorfor vil dere ikke være detaljerte i hva avskjedigelsen omfatter annet enn i en eventuell rettslig prøving av saken?

– Vi ønsker ikke å prosedere en mulig rettssak i media, sier Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no