24. okt
Panoramafoto av stranda i Bugøynes tatt i mai 2016.
 
- Lag offentlig toalett for turister i Bugøynes
Bugøynes Bygdelag ber Sør-Varanger kommune om å sette opp et toalett i tilknytning til brannstasjonen.

Publisert: 15.apr.2017 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

De foreslår å bygge på brannstasjonen for å lage bad og toalett for de ansatte der, og samtidig et ite offentlig toalett.

- En liten avgift for å gå på toalettet ville turistene sikkert være med på. Dermed får kommunen dekket en del av utgiftene, skriver Elisabeth Hastad i bygdelaget i et brev.

Den finsk-norske bygda har mange bil- og bobilturister på sommerhalvåret.

- Uten et offentlig toalett vil vi være redd for at pleie- og omsorgssenteret vil bli belastet med besøk av folk som må på do, skriver Hastad.

Tidligere har også bygdelaget tatt til orde for en kommunal turistinformasjon og en tømmestasjon for campingvogn i bygda. I et annet brev nylig tar de også opp igjen tråden for det sistnevnte.

LES OGSÅ: - Turistinfo i Bugøynes «lite kostnadseffektivt»

- Øst for brannstasjonen er det mulig med små midler å lage en snuplass for biler som ønsker å tømme toalettspanet, skriver Hastad.

De foreslår å bruke kostnadsoverslag fra tømmestasjonen som kommunen har satt opp på hurtigrutekaia i Kirkenes. Bygdelaget minner om at kommunen er forurensingsmyndighet for avfall fra bobiler, fritidsbåter og lignende.

- Vi regner med at Sør-Varanger kommune kommer til å ordne dette så fort snøen er borte, før den store trafikken setter inn før sommeren, avslutter Elisabeth Hastad på vegne av miljø- og infrastrukturgruppa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no