22. okt
JOBBER: Restauranteier Sabori Danadzhiev og en av kokkene, Didir Grenchev. (Foto: Siri Sønstelie)
 
- Mangler papirarbeid før Umami kan åpne igjen
Kjøkkenoppgraderinger gjennomført, men mer gjenstår etter Mattilsynets inspeksjon.

Publisert: 03.apr.2017 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Sushirestauranten Umami åpnet i forrige uke i Kirkenes sentrum, men måtte stenge igjen allerede fredag. Da fikk de nemlig pålegg av Mattilsynet om å oppgradere kjøkkenet til sushi-standard, ifølge restauranteier Sabori Danadzhiev.

Mandag var sushistedet fremdeles stengt. Danadzhiev vet ikke nøyaktig når de åpner igjen, men tror det kan gå et par dager til.

- Vi har ordnet det vi skulle på kjøkkenet, og nå er det papirarbeid som gjenstår. Vi fant blant annet ut at vi bare får bruke én type laks til sushi, så det ble litt mer å ordne, sier han.

Spisestedet het tidligere Hjørnet Spiseri, før det Ham-Ham. Det har vært godkjent for gatekjøkkenbruk, men når man lager sushi er kravene til lokaliteter og produksjon strengere.

Kirkenes har vært uten fast sushisted siden A Sushi utenfor Ritz ble lagt ned i fjor. Sushielskere må altså smøre seg med litt mer tålmodighet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no