6. des
 
– Misforståelse om netto- og bruttolønn
Styremedlem i Seve Ehituse, Henri Innisti, mener det meste i Arbeidstilsynets rapport fra barnehagen på Skytterhusfjellet er misforståelser og at beskyldningene om sosial dumping er helt feilaktige.

Publisert: 06.mar.2013 17:05
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Henri Innisti mener det feilaktige inntrykket hovedsaklig kommer av at det i Estland er vanlig å oppgi sin nettolønn, og ikke bruttolønn.
Han sier en uheldig konsekvens av saken er at arbeiderne ikke har fått februarlønna, og at det skyldes at Sør-Varanger kommune og Kirkenes Byggservice holder tilbake penger på grunn av at Sør-Varanger Avis har skrevet om saken.
For ID-kortene sin del forklarer Henry Innisti at mangelen, hos en andel av arbeiderne, skyldes forsinkelser på det sentrale skattekontoret i Norge.
– Vi har sendt inn søknad i henhold til frister og disse er registrert, men ikke sendt tilbake.

Ulik tradisjon

Henri Innisti forklarer timelønna med en helt ulik tradisjon for å oppgi lønn. Han sier at det i Estland er vanlig å oppgi nettolønnen sin, ikke bruttolønn. Det vil si inkludert skatter og avgifter.
– Utenlandstillegget utgjør cirka fire euro i tillegg. Transporten til Norge regner vi ikke som en del av timelønnen. Denne er vi lovpålagt å betale, og i motsetning til mange andre estiske bedrifter regner vi den ikke som en del av timelønna. Men en forklaring på at denne saken har blitt så feil er at arbeidstakers del av sosiale utgifter og skatter, som arbeidsledighets-forsikring, helseforsikring, pensjon og inntektsskatt betales direkte til staten på vegne av arbeidstakeren. Dette er cirka 30 prosent. Men nå har vi blitt enige med Arbeidstilsynet om at vi skal synliggjøre denne på en annen måte ved at vi gjør denne betalingen sammen med lønnen, slik at dette kommer klarere frem.

Beste kunnskap

Innisti sier en hver arbeidstaker i Estland kan logge seg inn og sjekke hva arbeidsgiver har betalt inn i skatt.
– Dette kan gjøres i løpet av 30 sekunder. Vi har derfor ikke denne tradisjonen med å gi et papir hver måned hvor skatte- og avgiftsinnbetalingen kommer frem, slik de gjør i Norge.
Men når dere har jobbet i Norge i ni år, hvorfor har dere ikke gjort dette før?
– Det har ikke gitt slike problemer før, men nå har vi blitt enige med Arbeidstilsynet om å endre måten vi synliggjør denne delen av lønna på.
Henri Innisti sier Seves konklusjon er at alt er gjort etter deres beste kunnskap.
– Og det at Arbeidstilsynet ikke har stoppet arbeidet viser også mye, sier Henry Innisti.
Innisti sier Seve har jobbet i Norge siden 2003, hatt minst 40 besøk av Arbeidstilsynet - men arbeidet har aldri blitt stoppet.
Hva med arbeidstiden, opptil ti timer per uke og 70 timer per uke?
– Årsaken er at vi fikk sykdom blant våre ansatte, fire ble syke. Dermed hadde vi mistet en tredje del av vår arbeidskraft. Derfor spurte jeg personlig om de andre midlertidig kunne jobbe flere timer. Nå har vi fått beskjed fra Arbeidstilsynet om at det heller ikke er lov å gjøre dette midlertidig, derfor har vi gitt de ansatte en ekstra fridag.
– Vi har 120 ansatte som jobber i fire forskjellige land og prøver å gjøre vårt beste, utfra den kunnskapen vi har, for å følge lover og regler i det enkelte landet, sier Innisti.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no