22. nov
Marie Jakola fikk den nyopprettede stillingen som administrativ medarbeider og prosjektkoordinator i Sør-Varanger Utvikling. Hun starter i midten av august
 
- Mulig å lykkes i Finnmark
Sør-Varanger Utvikling får Marie Jakola (25) fra Vestre Jakobselv med på laget.

Publisert: 11.aug.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Sør-Varanger Utvikling fikk 13 søknader til stillingen som administrativ medarbeider og prosjektkoordinator. Den som trakk det lengste strået, var Maria Jakola (25).

Hun er fra Vestre Jakobselv, men starter 14. august i jobben i Kirkenes. hun tar med seg samboeren når hun flytter til byen. SVU forvalter omstillingsmidlene etter gruvekonkursen.

– Jeg så at det var mange eldre og sikkert mer erfarne søkere enn meg på lista, så jeg er både glad og stolt over at SVU valgte meg – dette er virkelig drømmejobben min! Det viser andre unge og nyutdannede at det er mulig å lykkes i Finnmark, sier hun på bedriftens nettsider.

Jakola har en bachelor i ledelse og innovasjon, samt en master i innovasjon, hvor hun studerte næringsutvikling i mindre regioner.

- Jeg valgte disse fagene fordi jeg er en finnmarkspatriot som ønsker å bidra til å utvikle fylket. Det var alltid min plan å flytte hjem igjen og bruke utdanningen min til dette, sier hun.

Selskapet eies av kommunen. Daglig leder Kenneth Stålsett sier det var kombinasjonen av relevant utdanning og engasjement som var utslagsgivende.

- Samtidig er det viktig å gi unge muligheter, og vise at det fins gode arbeidsplasser her i Kirkenes, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no