9. des
TURISTVIRKSOMHET: Hundekjører Arne Liaklev ønsker å ta med turister inn i nasjonalparken i Øvre Pasvik.
 
Åpner for turistnæring i verneområde
Hundekjøreren Arne Liaklev ønsker å ta turister på hundespann inn i nasjonalparken i Pasvik, men han får kun kjøre etter offentlig skuterløype.

Publisert: 26.feb.2013 10:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Det har aldri vært søkt om lignende aktivitet i Øvre Pasvik nasjonalpark, og derfor har styret i parken kun delvis innnvilget søknaden. Det betyr at Liaklev, - som driver økoturisme gjennom bedriften Dog Power, bare får kjøre langs den kommunale skuterløypa som går gjennom verneområdene.

Høste erfaringer

Styret for Øvre Pasvik nasjonalpark skriver i vedtaket, at de «er positive til utvikling av utmarksturisme som kan bidra til lokal næringsutvikling, så lenge aktivitetene ikke innvirker negativt på naturkvaliteten som vernet har til formål å sikre». Det heter videre at styret ønsker å vinne erfaring med hundespann innenfor verneområdene.
– Dette vurderes at dette best kan oppnås uten skadevirkninger på verneformålene, ved å henvise slik aktivitet til den etablerte kommunale skuterløypa gjennom verneområdene, konkluderer styret i vedtaket. Liaklev har fått innvilget tillatelse til å kjøre inntil 12 dagsturer i reiselivsformål fram til 1. april. Søknaden innvilges også med en rekke vilkår, blant annet at Liaklev må utarbeide en rapport om driften som beskriver erfaringene knyttet til ferdselen innen 1. mai 2013.

Revisjon

Han oppfordres også til å ta kontakt med reindrifta for varsling i forkant av turene. Nasjonalparkforvalter, Rolf Sch. Kollstrøm, opplyser til avisa at nasjonalparkstyret vil drøfte organisert ferdsel med hundespann i verneområdene når de nå jobber med revisjon av forvaltningsplanen for Øvre Pasvik nasjonalpark og landskapsvernområdet. Arne Liaklev på sin side, forteller at han jobber med en anke på vedtaket, men ønsker ikke å kommentere saken før klagefristen går ut om et par ukers tid.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no