24. okt
GÅR LEDIGE: Arbeiderne som mistet jobben ved Sydvaranger Gruve as utgjør en stor del av Sør-Varangers nå høye arbeidsledighet.
 
Arbeidsledigheten mer enn doblet
Konkursen ved Sydvaranger Gruve as har slått inn på ledighets-statistikken.

Publisert: 30.jan.2016 14:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Antall ledige i Sør-Varanger i januar er 114 prosent høyere i januar enn i samme måned i fjor ifølge tall fra Nav Finnmark. Det er 285 mennesker som nå er helt uten arbeid i kommunen. I januar i fjor var det 133.

Det kraftige hoppet i ledighet kommer ikke overraskende. Det er konkursen ved Sydvaranger Gruve as i november i fjor som nå slår inn.

Kulda slår inn

Gruvekonkursen, og den store økningen i ledigheten i Sør-Varanger, er naturligvis merkbar også for fylkestallene. I hele Finnmark er 1 539 personer registrert som helt ledige i januar. Det er 83 flere enn på samme tid i fjor. Andelen ledige er nå på 3,9 prosent.

Men kulda gir også arbeidsledighet ifølge Nav Finnmark.

- Januar har vært iskald i Finnmark, og det gir mindre sysselsetting for eksempel i bygg- og anleggsbransjen, sier seniorrådgiver i NAV Finnmark, Eva-Lill J. Margit.

I tillegg til de som går arbeidsledige, kommer de som går på tiltak. De er ikke i ordinært arbeid, men registreres ikke som ledige heller. Det er 290 personer som er på tiltak i Finnmark per januar. Det er 84 flere enn per januar i fjor.

Over fem prosent

Sør-Varanger har lenge hatt lavest ledighet i fylket. Nå er det Vadsø som inntar den plassen, med 2,6 prosent arbeidsledighet. Sør-Varanger står oppført med 5,1 prosent ledighet i januar.

Nå har 13 av fylkets kommuner lavere ledighet enn Sør-Varanger.

Hasvik sliter med den høyeste ledigheten i fylket, med 10,4 prosent helt ledige. Fulgt av Gamvik med 7,5 prosent.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no