14. okt
BYGGE UT: Espen Marki tenker det kan bli lettere å bygge ut på Hessengsenteret, dersom politikerene godkjenner utvidelse av branntomta der Kiwi skal opp. (Arkivfoto).
 
Avventer byggevedtak
Espen Marki håper på mer forutsigbarhet for handel på Hesseng, noe som også kan føre til utbygging av Hessengsenteret.

Publisert: 10.mai.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Det er ikke mer enn et par uker til Rimi Hesseng stenger dørene. Som vi skrev i forrige uke har gårdeier Marki planer om videre butikkdrift i de samme lokalene. Nå er han spent på om kommunen gir tillatelse til å utvide branntomta på Hesseng som er planlagt til Kiwi-butikk.

Bygge ut

- Vi vil se om politikerne er villige til å omregulere området i bakkant av denne tomta til forretningsmål. Ved en omregulering av dette området til handelsformål, tror Marki politikerne må åpne for utbygginger i hele sentrumsområdet utover lokal handel. Alle må gis like muligheter slik at det vil bli mer forutsigbarhet for handelsvirksomheten på Hesseng.

- Det vil kunne gjøre det enklere for oss også ved en eventuell utbygging, sier han.

Ideer

Selv om Rimi stenger dørene, skal Coop fremdeles opprettholde sine økonomiske forpliktelser. Dette vil gi gårdeier tid til å se på hva som skal skje i bygget i framtiden.

-Vi ser for oss å få inn en ny aktør der Rimi holder til i dag, og la Jernia forbli leietaker, eller selge lokalet i sin helhet og flytte ut Jernia, fortalte han tidligere til avisa. Han oppfordret også ambisiøse folk med gode idéer om å ta kontakt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no