23. okt
ELEKTRONIKK: Bambe Danielsen på arbeidsplassen sin, blant massevis av utstyr som skal testes. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Bambe klarte elektro-brasene
Nå ventes fast stilling for Barels første lærekandidat.

Publisert: 04.mai.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Bambe Danielsen besto kompetanseprøven på Barel fredag. Han har vært såkalt lærekandidat der i tre år, og nå har han kvalifisert seg til kompetansebevis i produksjonselektronikk.

- Han besto med kjempegode tilbakemeldinger, forteller Lillian Stokvold-Sundfær i Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark.

Med dette har 25 år gamle Bambe også fått seg fast jobb på Barel. Der fortsetter han jobben med å blant annet teste elektronisk ballast, som skal brukes i eksplosjonsfarlige områder.

Å være lærekandidat er ikke det samme som å være lærling i en bedrift, og et kompetansebevis er ikke det samme som et fagbrev.

Mens en lærling har gjennomgått videregående skoleopplæring i faget først, kan en lærekandidat starte allerede første året på videregående. Som lærekandidat i en bedrift, får man opplæring og trening i arbeidsoppgavene innenfor yrket. Kompetansebeviset man så får, viser hva man kan. Det er imidlertid ikke like avansert som et fagbrev.

I Bambes tilfelle har han vandret litt mellom videregående-linjer før han ble lærekandidat.

- Jeg gikk først på design- og håndverkslinja i Kirkenes, så tok jeg et år med data og kommunikasjon på Vardø videregående skole, forteller han.

Nå er han klar til å sette i gang for fullt i faget. Med dette har han også mulighet til å ta fagbrev i fremtiden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no