12. des
STRIKKEMASKIN: Knut Olav Sjømark trives i strikkerommet på Grenseprodukter. Derfra kommer det ett ullsjal om dagen. ? Det er lett som bare det når man bare har fått teken på det, sier han.
 
Bitt av strikkedilla
Knut Olav Sjømark er nok mest kjent som vedkapper, men har på kort tid blitt en kløpper med strikkemaskinen.

Publisert: 15.sep.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

- Jeg har strikket 26 sjal, forteller Knut Olav Sjømark stolt.

Han sitter på strikkerommet på Grenseprodukter med en strikkemaskin foran seg. Et påbegynt grått ullsjal henger pent fra maskinen og Sjømark flytter forsiktig og nøyer på loddene som får sjalet til å henge rett.

– Fått teken

– Det er ikke vanskelig, jeg strikker som bare juling, ler han og forklarer hvordan han gjør det og hvorfor det må henge lodd på etterhvert som det vokser. For at det skal bli jevnt og rett.

Sleden glir fram og tilbake over nålsenga og strikketøyet vokser rad for rad.

– Når det er ferdig strikket skal det toves, så det blir varmt og godt, og så kan vi henge det ut til salg. Jeg strikker ett sjal om dagen, det er lett som bare det når man først har fått teken på det, sier han.

Fine farger

Veggene er dekket med store spoler med ullgarn i flotte farger, men Knut Olav Sjømark sier han ikke har noen favorittfarge. Likevel har han fått skryt for både fargevalg og arbeid.
På veggen henger en lapp med en hilsen fra en som heter Sigrid som takker for sjalet med den nydelige bålfargen.

– Knut Olav er veldig flink, veldig nøye og tålmodig. Tålmodighet må man ha når man strikker, sier leder på Grenseprodukter, Kari Anita Finboe.

– Det er ikke så lenge siden han begynte med dette, rett før sommerferien, men allerede har vi solgt mange av sjalene hans, sier

- Jeg hadde bare lyst å prøve, og så lærte jeg meg det, sier Sjømark. Det er veldig fint å jobbe her. Jeg er to dager på Brendselsutsalget og tre dager her, og jeg trives begge steder, smiler han.


Fikk du med deg denne?
- Nå heter den bare Almaas-lua

Julegaver

Han kan strikke med pinner også, og viser fram votter han holder på med. Det lærte han i fjor, og da han ble hekta på strikking, var det vanskelig å stoppe. Sjalet han lager nå er en bestilling fra familien.

- Jeg lager alle slags sjal, både babysjal og til voksne, det er fine julegaver, sier Knut Olav Sjømark lurt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no