20. okt
ROS: Faglig leder ved Sydvaranger gruves elektro- og automasjonsavdeling, Roy Emil Johansen, overrekker blomster til elektriker Andreas Ingebrigtsen etter bestått fagprøve. Nå har 21-åringen fast jobb.
 
Blomster og kake for elektriker Andreas
Andreas Ingebrigtsen ble historisk fredag 5. desember. Han er Sydvaranger gruves første lærlig i elektro som er ferdig med sitt fagbrev.

Publisert: 12.des.2014 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

I går, fredag, ble dette markert med blomsteroverrekkelse og marsipankake. I gave etter bestått fagprøve i elektrofaget ble det fast jobb i gruveselskapet.

Mer kompetanse

Både ledelsen av gruveselskapet og elektro- og automasjonsavdelingen var representert da Andreas ble gjort stas på fredag formiddag.

– Vi er veldig glade for alle hendelser som gir kompetanseøkning for de ansatte og Sydvaranger gruve, sier senior HR-rådgiver i selskapet, Inger Kjellmo.

Ingebrigtsen er 21 år. Han har jobbet ved gruveselskapets elektro- og automasjonsavdeling siden 2011.

– Nå er jeg endelig fast ansatt. Det er nok å gjøre og arbeidet er omfattende, men jeg stortrives her, sa Ingebrigtsen da han ble gjort stas på blant kollegene sine.

Lokal

De fleste av arbeiderne på elektro- og automasjonsavdelingen på Sydvaranger gruve er lokale.

– Det er viktig. At Andreas besto fagprøven var veldig gledelig. Han er en lokal gutt som nå har fått seg en utdanning. At han er vår første lærling i elektro er stort. Vi har døgnkontinuerlig vakt og trenger de folkene vi kan få, sa faglig leder ved avdelingen, Roy Emil Johansen og overrakte blomster.

Kjellmo sier at det er flere unge sør-varangerværinger som står for tur for å ta fagprøver.

– Alle skal de bli gjort heder på, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no