16. okt
SKATTEMØTER: Her ser vi ett av fjorårets møter, dette i Trondheim. (Foto: Forskningsrådet)
 
Bruker en hel dag på Skattefunn
Over 20 bedrifter møtes for å få tips om skattehjelp til forskning.

Publisert: 05.mai.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Forskningsrådet arrangerer åpne dager over hele landet i denne tiden i forbindelse med den statsstøttede ordningen «Skattefunn». I Finnmark holdes den åpne dagen i Kirkenes i år. Representanter for bedrifter rundt om i hele Sør-Varanger, og forhåpentligvis også andre deler av fylket, samler seg på Scandic hotell hele dagen onsdag 6. mai. Per tirsdag hadde de passert 22 påmeldte bedrifter til møtet.

Dette er andre året der Forskningsrådet setter opp slike møter. I fjor var det møte i Alta, der bedrifter fra flere steder i Vest-Finnmark møtte opp.

- Vi vet hvordan geografien er i Finnmark. Men vi håper bedrifter fra hele fylket blir med på møtet, sier Jan S. Dølør i Forskningsrådet.

Dette er Skattefunn

- Skattefunn er en ordning som lar bedrifter trekke kostnader til forskning og utvikling fra på skatten. Dersom bedriftene ikke går med overskudd, får de pengene utbetalt i forbindelse med selvangivelsen, forteller Ellen B. Wickstrand i Kirkenes næringshage, som er med på å arrangere møtet.

Bedriftene kan bestemme tema for de Skattefunn-støttede prosjektene selv. Hensikten er å utvikle ny kunnskap for bransjer og fagområder som hjelper dem å få frem nye produkter, tjenester eller måter å produsere på, sier Wickstrand.

Lokale eksempel

Skattefunn-ordningen har vært i gang siden 2002. Jan S. Dølør i Forskningsrådet teller 200 godkjente Skattefunn-støttede prosjekter i Finnmark siden ordningen startet. Av dem har 27 vært i Sør-Varanger. I 2015 er det ti prosjekter som er i gang i Sør-Varanger, fra totalt ni bedrifter.

- Vi mener det er potensiale for flere, sier Dølør.

- Det går for alle typer bedrifter, og det kan kombineres med andre støtteordninger. En del av hensikten av møtet er å prøve å guide bedrifter til de rette finansieringsordningene for sine prosjekter, sier Dølør.

Sør-Varanger-bedriftene Barel og Norway King Crab forteller om sine Skattefunn-prosjekter i løpet av møtet i Kirkenes. Etter hvert får deltakerne på møtet muligheten til å snakke med representanter fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Regionalt forskningsfond Nord-Norge eller VRI Finnmark om mulige finansieringsordninger for bedrifter.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no