21. okt
TRIST: Daglig leder Anita Kaaby i Stiftelsen boligbygg forteller om en trist og frustrerende tid for selskapet. (Arkivfoto).
 
Byggestrid i Kirkenes
Finnmark mur og puss krevde tretten millioner kroner i sluttoppgjør etter to byggeprosjekter i Kirkenes. I stedet må entrepenøren fra Alta betale byggherren to millioner kroner i erstatning.

Publisert: 06.aug.2014 16:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Avstanden mellom krav og motkrav var gigantisk da Alta-entrepenøren og Stiftelsen boligbygg (SBB) gjorde opp seg i mellom i Øst-Finnmark tingrett i februar. Stiftelsen tilkjennes netto 2,1 millioner kroner etter to byggingen av to leilighetsbygg i Kirkenes i 2011 og 2012.

Tre tomannsboliger

Kontrakten var verdt 28 millioner kroner. Finnmark mur og puss fikk også kontrakt på byggingen av tre tomannsboliger på tre ulike adresser i Kirkenes.

Daglig leder SBB, Anita Kaaby, forteller om en frustrerende tid.

- Det har mildt sagt vært frustrerende. Absolutt ikke artig. Det var mitt første byggeprosjekt som daglig leder og det var både trist, frustrerende og fortvilende at vi etterhvert mistet all tillit til entrepenøren, sier Kaaby til Altaposten.

Hun mener det var en lettelse å få medhold, men vet samtidig at saken ikke er over.

Anker

Finnmark mur og puss har nemlig bestemt seg for å anke saken.

- Vi føler at dommen ikke ble riktig. Ofte er det slik at saker i tingretten avgjøres av folk som har lite peiling på saksfeltet, sier Bjørn Arild Johansen, som eier firmaet, til Altaposten.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no