7. des
Krever forandring: Nils Edvard Olsen i samtale med pensjonistforbundets leder, Jan Davidsen. FOTO: ROLF RANDA
 
Nok er nok !
Lederfor Kirkenes pensjonistforening, Nils Edvard Olsen, tar i dette debattinnlegget et kraftig oppgjør med regjeringen og ordningen med at den fastsetter pensjonene.

Publisert: 27.mai.2019 09:25
Oppdatert: 27.mai.2019 10:09

Pensjonistene har de siste fire årene fått nedgang i sin kjøpkraft. Underregulering av folketrygden fra 2011 til 2018 har ført til inntektstap for pensjonister på ca 30 000 kroner! Det er et ran av våre penger innbetalt i skatt og trygdeavgifter gjennom et langt yrkesaktivt liv.

Pensjonistforbundets rettmessige krav om at pensjonistene får kompensert for lønns- og prisvekst er blitt avvist av regjeringen. For at pensjonistene skal bli hørt, må forhandlingsretten som ble avviklet i 2011 gjeninnføres. Dagens praksis der regjeringen «fastsetter» pensjonene avvikles.

På sett og vis faller dette sammen med en generell samfunnstrend, med økende forskjeller og voksende avmakt. Da pensjonsreformen ble vedtatt var frykten for at synkende pensjonsalder og økende gjennomsnittsalder skulle svekke velferdsstaten. Nå viser det seg at folk står lenger i arbeid, og det er større fleksibilitet i uttak av pensjon. Samtidig gir pensjonsreformen noen utfordringer som forskjeller i levealder, sosioøkonomiske forhold, lavere pensjoner og kort uttak av pensjon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no