6. des
DEBATT: Ørjan Rasmussen, Sør-Varanger Høyre.
 
Aktive Sør-Varanger: - Kunst og kultur forankrer vår felles historie
DEBATT: Kunst og kultur forankrer vår felles historie. Idretten er Norges største folkebevegelse. Den bidrar til stolthet, god folkehelse, deltakelse, inkludering og integrering. Høyre vil derfor legge til rette for samarbeid med frivillige organisasjoner i et aktivt idretts- og kulturliv.

Publisert: 05.aug.2019 16:23
Oppdatert: 05.aug.2019 16:54

Sør-Varanger har en aktiv historie med grensesprengende idrett, kultur og frivillighet. Stoltheten med svømmetakene til Rune Ulvang og stavtakene til Vegard Ulvang står fast etter deres idrettsprestasjoner i verdensklasse på 90-tallet.

Vel 20 år senere har kommunen etablert flere gode bad-, park- og idrettsanlegg. Idrett og kultur utgjør i dag et bredt mangfold og fungerer med å gi mennesker både aktivitet og mening i hverdagen. Det skaper stolte øyeblikk, sosiale møteplasser og tilhørighet til lokalsamfunnet.

Ønsker og krav for ulike aktiviteter engasjerer mange. Med nærmiljøanlegget Kirkenes Aktivitetspark som bakgrunn, argumenterer Arbeiderpartiet for satsing på Sør-Varanger som “.. en idrettskommune med et variert tilbud til barn og unge”.

Debatten om idrett er livlig, selv om formuleringen er vag og dessverre gir få vyer om satsingen fremover. Leverandører, entreprenør Sundquist og ansatte i Barentshallene fortjener den største honnør – for det var arbeiderne som gjennomførte aktivitetsparken.

Den lokalpolitiske støtte fra Arbeiderpartiet og Høyre var imidlertid avgjørende for realisering av aktivitetsparken, som ble nominert til et av årets beste idrettsanlegg.

For å fremstå slik den gjør i dag, var tildelingen fra Kulturdepartementet også sentral. Med felles visjoner, bredt samarbeid og å ta i bruk lokal kompetanse lykkes vi i å skape et aktivt Sør-Varanger på enda flere arenaer.

Det er få forunt å vinne medaljer i VM og OL – imidlertid kan alle være vinnere av trivsel, bolyst og fellesskap i vårt samfunn. På tvers av grenser og kulturer.

Høyre fremmer klare løsninger som vil skape entusiasme og aktivitet i Sør-Varanger. For barn og unge har vi et klart mål med å ruste opp lekeplassene i kommunen.

Kombinert med forutsigbar planlegging og innovative anskaffelser, gir det grunnlag for varierte lekeplasser med mangfoldig aktivitet. Samtidig skapes muligheter for lokale leverandører til å gjennomføre leveranser.

Scooterløyper, lysløyper, turstier og kommunale parker skal både ivaretas og oppgraderes. Perleturer er et positivt tiltak, men Høyre ønsker å legge til rette for at alle har muligheter til å bruke naturen – hele året.

Det innebærer prioritering og gjennomføring, slik at kommunens mangfoldige natur kan oppleves mer og bedre.

Uansett alder og fremgangsmåte. Vår langstrakte kommune har alle muligheter til et fantastisk løypenett gjennom den tilretteleggingen Høyre ønsker å prioritere. Hensyn skal tas i en helhetlig oppgradering, slik at både hytteeiere, mosjonister, turfolk, motorsport og turisme blir ivaretatt. Inkludert styrket informasjon, etablering av rasteplasser og økt sikkerhet gjennom effektiv varsling om løypeforhold.

Løyper er utredet gjennom flere år, nå må det prioriteres midler og gjennomføres.

Kunst og kultur forankrer vår felles historie. Idretten er Norges største folkebevegelse. Den bidrar til stolthet, god folkehelse, deltakelse, inkludering og integrering.

Høyre vil derfor legge til rette for samarbeid med frivillige organisasjoner i et aktivt idretts- og kulturliv.

Muligheter skapes sammen – med anlegg, løyper og opplevelser i verdensklasse!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no