18. nov
Thomas Grønnli Pettersen, AUF.
Foto: Yngve Grønvik
 
Asylpolitikk: Streng og human samtidig!
DEBATT: Man kan være streng og human samtidig. Det er det vi i Arbeiderpartiet skal stå for, ikke noe annet.

Publisert: 12.feb.2018 18:01
Oppdatert: 12.feb.2018 18:23

En streng og Human innvandringspolitikk er det vi i Arbeiderpartiet skal stå for. I det siste så har man lagt seg på ei linje der man utelukker ordet human. Det kan dessverre hverken jeg eller andre medlemmer jeg prater med, stå inne for. Om man ikke skal være human, så er det ikke mye som skiller oss fra dem som jeg, og mange andre, trodde skulle være våre politiske motstandere.

At man ikke kan ta inn alle i Norge er vel ingen uenig i. Det er heller ikke mye uenighet om at de som kommer skal bidra til samfunnet. De skal betale skatt, og bidra til at vi kan beholde og utvikle velferdsordningene vi har fra før.

Norge skal være et land med mangfold, der man er like mye verdt uansett hvor i verden man er født. Om man er født i et annet land men bidrar til felleskapet i Norge, så burde det applauderes! Jeg har sett mange kommentarer de siste årene som er så lavmål at Karpe Diem har nok tekst til flere titalls album om hets. Det har blitt pinlig å observere ordskiftet som foregår.

Norge skal være et land som tar i mot folk som trenger asyl. Disse menneskene flykter fra krig og terror. Så virker det som noen tror man kan hjelpe alle der de er. Det er en fin tanke, at man bare trenger å sende nødhjelp til de landene der det er krig. Problemet er jo at de som flykter fra disse landene har krig rett utenfor døren sin. De risikerer å dø hver eneste dag. Da mener jeg at de må få beskyttelse til krigen er over, og at vi deretter kan hjelpe dem å bygge opp landet sitt.

Det har vært diskutert mye om «Norske verdier», som noen mener er viktig å verne om. Disse verdiene skal være særskilt vernet i Norge. Jeg har siden ordene «Norske verdier» dukket opp reflektert over hva det egentlig betyr.

Jeg har ennå ikke kommet fram til noe klart svar. Men hvis det er typisk norske ting som å spise brunost eller gå i bunad så sliter jeg. Jeg liker ikke brunost, jeg går ikke i bunad. Mange hevder at kristendommen kan være en «Norsk verdi». Og i kristendommen står verdier som å ta vare på hverandre, det å bry seg om andre mennesker, sentralt. Hvis dette er det som er «Norske verdier» så er de allerede brutt.

Personer som søker asyl i Norge, og trenger det, dem skal vi ha plass til. Så enkelt er det i mine øyne. Vi kan ikke ta inn alle, vi har verken plass til eller økonomi til å ta inn hele verden. Da må vi prioritere de som virkelig trenger det. Man kan være streng og human samtidig. Det er det vi i Arbeiderpartiet skal stå for, ikke noe annet.

Thomas Grønnli Pettersen
Internasjonalt ansvarlig
AUF Finnmark

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no