18. nov
Rolf Randa. Arkivfoto: Yngve Grønvik
 
Bare vi slipper å se det
At noen reindriftsutøvere, noen beboere i Høybukta eller hundre arbeidsplasser i forsvaret blir skadelidende det tenker man heller ikke så mye på, skriver Rolf Randa om utbyggingsdebatten

Publisert: 06.nov.2017 06:30
Oppdatert: 06.nov.2017 05:03

DEBATT: For tiden diskuteres både stamnetthavn og andre havneutbyggelser og jernbane fra Rovaniemi. Store utbygginger som kommer til å forandre Sør-Varanger.

Begge vil ta tid å få iverksatt, jernbane kanskje 25-30 år, noe som er like lenge som det til nå har vært jobbet med trase for E6 fra Høybuktmoen. Flere paradokser sees da: 

Man kan glatt delta i prosesser for å få bygget en jernbane gjennom reindriftsland, hytte- og boligområder, og de siste rester av urørt natur i Europa; men må man krysse et reingjerde på søndagsturen er det fy fy. Og en jernbanestasjon nær byen medfører bare støy og trafikk?

Det å få ei ny havn tvers over fjorden fra byen det vil man ikke for den blir for nært. Nei legg den to mil unna så folk får litt lengre arbeidsvei. Bedre å spre alt utover så ser man gjennom fingrene på dette med trafikk eller miljø og forurensing, bare man slipper å se noen aktivitet.

At noen reindriftsutøvere, noen beboere i Høybukta eller hundre arbeidsplasser i forsvaret blir skadelidende det tenker man heller ikke så mye på. Heller ikke tenker man over at en etablering i Leirpollen kan være en styrke for det å få etablert vei og virksomhet til Kila, men pytt- Kila er jo også så nært der folk bor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no