18. nov
 
Byen lader opp
Kirkenesdagene nærmer seg!

Publisert: 29.jul.2013 16:24
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

En rask tur gjennom Kirkenes sentrum i disse dager levner ingen tvil. Det er hektisk aktivitet både innenfor og utenfor butikkdørene, på og rundt torget, ved utesteder og i gågata generelt. Byen forbereder seg og lader opp til årets store begivenhet, Kirkenesdagene.

Allerede høres det «takk for sist under Kirkenesdagene ifjor», «hyggelig å møtes i Kirkenes igjen», «tru ka slags vær det blir i år», «helt sikkert artig uansett vær». Sånn går praten i gjensynsgledens og forventningens tegn i påvente av alt det hyggelige og sosiale som byfesten fører med seg. For mange har meldt sin ankomst allerede.

Akkurat dette er Kirkenesdagene i et nøtteskall. Fastboende og hjemvendte, feriefolk, gamle kjente og helt fremmede møtes ute i det åpne, sosiale rom som denne byen er de tre herlige dagene i året da byen står på ende og ingen bryr seg om annet enn å hygge seg. Selv om ikke riktig alle har ferie og bare kan kose seg. Svært mange må jobbe også, uten at det ser ut til å være spesielt «plagsomt», det heller, sålenge byfesten pågår.

Det skjer noe spontant, positivt og godt med oss, såsnart Kirkenesdagene er om hjørnet. Den lille byen vår blir som forvandlet til en sydende gryte av smil, latter og fornøyde mennesker. Betydningen av akkurat dette kan ikke måles i penger. Det er trivsel, livskvalitet og bolyst på sitt beste. Noe vi må bli mye flinkere til å ta med oss inn i hverdagene etterpå. Utover høsten, vinteren, mørketiden og våren. Til neste byfest.

Derfor er det også på sin plass å rette en hjertelig takk til komiteen, altså Kirkenesdagene AS, som sammen med næringsliv og andre lokale aktører, lag- og foreninger, trår til for å lage denne sommerfesten byen langt fra ville være den samme uten. Kjempemye jobb ligger bak alle detaljer som må og skal ordnes for å få til disse dagene. Ingenting gjør seg selv, og det er alltid mange som må yte, og yte ekstra mye, for at så mange skal få lov til å nyte.

Det er den sosiale rammen om dagene, fra fellesfrokosten i gågata, til vaffellukta og opptredener utendørs på Torget, i gågata i Ritzteltet og andre telt som setter standard, mens alle menneskene som samles lager stemningen. Stiller i tillegg Vår Herre med et greit vær, er scenen satt. Kirkenesdagene blir suksess. Uansett.

Vi ønsker alle arrangører,- de store som de små, riktig lykke til og takk for jobben. Og vi ønsker publikum; fastboende, hjemvendte, besøkende og absolutt alle andre riktig velkommen til byfest. Dette blir, som vanlig, kjempebra!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no