18. nov
Arkivfoto: Mariann Høgli Grøtte
 
DEBATT: Ikke raser skolen vår!
Vi er kjent med at kommunen må gjøre store kutt i drift for å få en økonomi i balanse, og at oppvekst/skole som en stor sektor må ta sin andel av dette. Men det rådmannen har lagt frem er et dramatisk forslag om kutt av 36 stillinger til sammen i skolene fra høsten 2019.

Publisert: 20.nov.2018 09:22
Oppdatert: 20.nov.2018 09:42

Kirkenes ungdomsskole har allerede tatt flere kutt i stillinger de siste årene, og ytterligere kutt på 4,1 stillinger som foreslått vil få uakseptable konsekvenser. Dette vil gjøre at skolen i praksis vil bryte loven.

Tallene vi har fått presentert fra rektor på antall elever per lærer, er høyere enn det som er oppgitt i SVK sin rapport «Skolefaglig, økonomisk og strukturell analyse av grunnskolen». Det foreslåtte kuttet vil dermed føre til at normen for lærertetthet på 20 elever per lærer brytes.

Konsekvensene er at en må slå sammen klasser, gå fra fire klasser på hvert trinn til to. Dette gir klassestørrelse på 35 elever i hovedfagene. Det betyr nødvendigvis mindre tid til hver elev, vanskelig å få gitt tilpasset opplæring, spesialundervisningen vil lide og det vil være mer problematisk å få bukt med mobbing. I tillegg vil det bety økt belastning på hver enkelt lærer, og en kan forvente økt sykefravær.

Dette er helt uakseptabelt, og vi oppfordrer kommunestyrets politikere til å avstå fra så dramatiske kutt!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no