18. nov
 
Et spennende tilbud
Driftige damer satser på kunst.

Publisert: 07.nov.2013 09:02
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Sist helg fikk «lille» Kirkenes et nytt og spennende tilskudd til det urbane uttrykket mange i vår kjære by stadig forteller at de ønsker seg mer av. Galleri Artika, med fokus på kunst, lokal likesåvel som tilført utenfra, appellerer både til øyne og sanser. Med håndlaget sjokolade og håndbrygget kaffe som mulige følgesvenner, utfylles helheten og opplevelsen i et lokale som ser ut til å være skapt for formålet. Her blir man med andre ord lett hensatt til større byer og «hippe» steder ute i den store verden.

At to driftige, lokale damer har tatt steget fullt ut og tør satse på kunst som en betydelig del av sitt levebrød, er tøft gjort. I det gruvesamfunnet Kirkenes var for bare etpar-tre tiår tilbake, hadde noe slikt vært helt utenkelig. Dagens Kirkenes er blitt omstilt underveis til et helt annet sted. I tillegg til den næringsmessige endringen som har skjedd, innflytelsen av en åpnere grense mot Russland og til et samfunn med langt, langt flere kvinnearbeidsplasser enn i det gamle gruvesamfunnet, er den oppdragende effekten som Pikene på broen har utsatt dette lokalsamfunnet for, en av årsakene til at et slikt galleri kan se dagens lys. Ikke minst har Pikenes innflytelse vært stor gjennom de mange Barents Spektakel. De har bidratt til å åpne sør-varangerfolks øyne og sinn. Interesser i en mer kunst- og kulturinteressert retning har kunnet få såpass stor grobunn at vi nå også har fått et kunstgalleri i vår midte. Det gir det lokale kulturbegrepet et ennå bredere perspektiv. Alt som kan bidra til mer bolyst for flere, og nye, spennende opplevelser også for alle som besøker Kirkenes, er av det gode for dette lokalsamfunnet.

Vi ønsker Britt Inger Berntsen og Bente Henriksen Fiskerstrand riktig lykke til med nysatsingen!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no