17. nov
 
Forbil(dt)lig
Den som tok oppstyret med størst ro, var Carl Bildt selv.

Publisert: 05.jun.2013 12:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Sveriges utenriksminister Carl Bildt gjorde noe av det mest menneskelige vi alle gjør iblant. Han hadde glemt sitt diplomatpass da endel av deltakerne på Barents Summit skulle på utflukt til kirka i Boris Gleb på tirsdag. At han derfor ikke slapp over Schengengrensen til Russland av den russiske grensevakta, er ikke det minste rart. Her gjelder samme regelverk for kong Salomo som for Jørgen Hattemaker, herr og fru Ivanov og herr og fru Nordmann.

Vi er imponerte over at den russiske grensevakta klarte å forholde seg til reglene og ikke lot seg presse til å gjøre forskjell. Det er godt gjort i en slik situasjon. Likhet for loven er et viktig prinsipp. At loven, i dette tilfelle visumreglene mellom Norge, Russland OG Schengen, nærmer seg en anakronisme, er en helt annen sak.

Og forbilledlig nok; den som tok oppstyret med størst ro, var Carl Bildt selv. DET sier mye om den svenske utenriksministerens egenskaper.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no