16. sep
Neiden oppvekstsenter Fossheim skole lærer Han Helge Krogstad har musikk med Tuva Krogstad, Jonas Wicstrøm, Andreas Borissen, Trygve Krogstad og Simen Stenersen Sundfær. Bildet er tatt i 2013.
 
Fossheim skole - møteplass og treningssenter
DEBATT: Kommuneplanen sier at Sør-Varanger skal være en kommune der folk kan bo også rundt om i bygdene. Kommunestyret har nå muligheten til å vise at de mener noe med planene sine.

Publisert: 12.feb.2018 18:00
Oppdatert: 13.feb.2018 09:58

Kommunestyret i Sør-Varanger skal denne uka avgjøre hva som skal skje med Fossheim skole. Styret i Neiden Grendehus håper, og forventer, at skolebygget også i framtiden kan være et møtested for befolkningen og et nav for aktivitet i bygda. Og at det legges til rette for økt bruk.

Fossheim skole har det stor verdi for bygda. Her er det møtelokaler, ungdomsklubb og øvingslokaler for koret, i tillegg til Grendehusets aktiviteter. Skolen er både et samlingssted og en krumtapp i forhold til folkehelse og treningsmuligheter i Neiden. Her er gymsal som kan brukes til innebandy, sirkeltrening og annet, og som i dag brukes til dans for barn fra Finland og Norge.

Idrettslaget har eget treningsrom, og her er garderober og badstue, som er brukt ved Munkeferden, og kan være en ressurs ved ny bruk av skolebygget.

Ute er det lekeanlegg, bålplass, lavvu og gapahuker og atkomst til lysløypa og elva. Fotballbanen brukes til trening for hele bygda hver fredag, vinter som sommer, og ballbinge er på vei.

Neiden Grendehus er en engasjert bruker med stor aktivitet. Vi drifter halve bygget, og et salg av Fossheim skole, eller full nedstenging, vil gjøre det umulig å drive Grendehuset også. I så tilfelle mister Neiden ikke bare skolebygget som møtested, men også Grendehuset.

Kommuneplanen sier at Sør-Varanger skal være en kommune der folk kan bo også rundt om i bygdene. Kommunestyret har nå muligheten til å vise at de mener noe med planene sine. Behold Fossheim skole, la bygda få en mulighet til å utvikle aktivitet og næring med utgangspunkt i det flotte skoleanlegget. Og la bygda få beholde Neiden Grendehus!

Roy Mikkola (leder) og Odd Myhre
På vegne av styret i Neiden Grendehus

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no