18. nov
HELSELAGET: Her styret fra 80-årsfeiringen i fjor. Fra venstre Solbjørg Bakken, Maria Lavoll , Anette Kristiansen , Ranfrid Linangi og Hanne Ingilæ.Foto: Privat
 
Hei, politikere
DEBATT: Bugøynes helselag ønsker opplyse dere om hva Bugøynes omsorgssenter betyr for alle i bygda.

Publisert: 12.feb.2018 18:02
Oppdatert: 12.feb.2018 18:18

Omsorgssenteret har en policy å være et åpent og inkluderende senter, der pårørende små og stor, gamle og unge, nære og fjerne familiemedlem kan møtes.

Der nye og gamle venner møtes, aktivitetsvenner, tidlige pårørende, tidligere ansatte og andre venner av Bugøynes omsorgssenteret møtes , tar en prat, strikke, eller kaffe formiddag som ettermiddag.

Gjennom sangkvelder og kaffekos i regi av Helselaget samler Bugøynes omsorgssenteret bygdas befolkning, brukere og pårørende ved felles interesse som sang og musikk medfører.

Bugøynes omsorgssenter jobber aktivt med Aktiv Omsorg!

Bugøynes omsorgssenter har koselige filmkveld for eldre og andre eldre fra bygda blir invitert. Da er det filmer etter ønske fra brukerne som sees.

Bugøynes omsorgssenteret og Bugøynes helselag har er fantastisk samarbeid med å bidra med frivillige som arrangere kaffekos, er med å opprettholder hagen rundt senteret med egendyrket poteter, bærbusker, gulrøtter, sukkererter, salat og nydelige blomster.

Og i år skal frivillige dyrke fram blomster i Bugøynes som omsorgssenteret skal få i gave.

Helselaget har engasjert aktivitetsvenn til å komme være lesevenn hver tirsdag . Helselaget bidrar også til at ansatte frivillig kan arrangere julebord for alle sine beboere og pårørende og andre brukere fra bygda og Bugøyfjord .

Helselaget sammens med aktivitetsvenner har utflukter og andre tilstelninger som tilrettelegges for brukere og tar de med. Busstur, grillstua, basarer, dugnadsuke kulturkveld ect.

Stemning og samhørighet i det siste på senteret har vært latter, klemmer, strikking og brukere som hjelper brukere eller bygdefolk, om det er å legge opp strikking, rette opp i noen masker, sette i gang med koselig allsang- Alt på eget insjinativ. Mens de ansatte jobber med sine oppgaver.

Vi i helselaget stiller da spørsmål til dere våre «folkevalgte» hvor går kommunegrensa? Vi oppfordrer dere til å se på denne situasjonen dere nå har satt oss i ennå en gang.

Når det gjelder barnehagen, så håper vi virkelig at den får bestå, men hvorfor ikke gi fri barnehageplass for å gjøre en innsats for befolkningsøkning her i Bugøynes og flere skattebetalere til kommunen.

Til slutt.... er dere tøffe nok til å si nei til sponsing av Arctic Race 2018, slik at ett av våre største arbeidsplasser kan ivaretas?

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no