17. nov
Foto: Kimek
 
Hvilken annen kommune i Finnmark ville ha satt eksisterende arbeidsplasser i fare, i bytte mot fremtidsdrømmer?
DEBATT: Fagbevegelsen ved Kimek e forbanna, og kan ikke fatte det fremlagte forslaget til vedtak i kommunens arealplan som skal vedtas allerede onsdag 14.2.2018.

Publisert: 13.feb.2018 17:45
Oppdatert: 13.feb.2018 19:43

I denne planen er Pulkneset og Høybukta Vest tatt ut av planen. Dette til tross for at kommunestyret to ganger har vedtatt at dette området skal være Sør-Varangers nye stor havn.

På Kimek er det i dag 80 ansatte og to tredeler av aktiviteten vår er vedlikehold av russiske fiskefartøy. Man sier at hver verftsarbeidsplass sysselsetter ca. tre personer på utsiden av verftet.

Det betyr at man i verste fall setter over tre hundre arbeidsplasser i fare ved å regulere Leirpollen og ved å utelate Høybukta Vest og Pulkneset fra arealplanen.

Vi opplever nå stadig at russiske fiskefartøy er blitt for store for Kimek. Anlegget vårt klarer ikke å løfte disse fartøyene. Fartøyene blir både for tunge og for dype til at vi kan ta dem inn i anlegget vårt. Videre har Russland planer om en stor fornyelse av sin fiskeflåte. Dette gjør at vi sannsynligvis i løpet av noen år vil miste hoveddelen av det vi lever av i dag.

Det er derfor viktig for Kimek at vi får et område hvor bedriften kan utvikle seg videre, slik at vi også i framtiden kan ha noe å leve av. En utvidelse av Kimek har vært planlagt på Pulkneset eventuelt på Høybukta Vest. Nå ser det ut til at ingen av disse områdene vil bli tatt med i arealplanen.

Dette gjør at politikerne nå setter våre arbeidsplasser i fare. Vi finner oss ikke i å bli behandlet på denne måten! På oss virker det ikke som om kommunen bryr seg noe om de arbeidsplassene vi allerede har her. Man bare jakter på nye arbeidsplasser en gang i framtiden.

Hvilken annen kommune i Finnmark, ville ha satt eksisterende arbeidsplasser i fare, bytte mot fremtidsdrømmer?

Vi ber kommunestyre representantene om å sende denne planen tilbake til administrasjon, instruere dem til å gjøre jobben sin, og få med Pulkneset og Høybukta Vest i arealplanen.

Verkstedklubben ved Kimek
FLT Kimek
Lederne
El og It
Handel og Kontor ved Kimek

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no