7. des
Fanen til Dialog har skapt reaksjoner både i sør og nord.
Foto: Ole-Tommy Pedersen
 
Intet imot grenseboerklubben Dialog
DEBATT: Svar til nettinnlegget «Vi er ingen trussel».

Publisert: 23.mai.2019 12:38
Oppdatert: 23.mai.2019 12:48

Mitt Facebook innlegg/ kommentar om den privat kameratklubben Dialog i 17. mai toget er blitt til nettavisoppslag i SVA 19. mai. En kommentar som jeg for øvrig slettet da innlegget og svaret havnet i en privat facebookgruppe. Jeg slumret også posteren av innlegget på min facebookside, som for øvrig er åpen for alle.

Bildet som jeg kommenterte, var av ordføreren sammen med noen mennesker med plakaten Dialog og norske flagg sammen med et stort russisk flagg bak. Bildet var tatt på torget 17. mai. På tribunen hvor 17. mai talene ble holdt, var det også en parole om Støtt folk til folk samarbeidet. Kommentaren inneholdt ikke noe støtende eller ytringer som jeg ikke står inne for.

Slik jeg ser det, er det politisk vinklede slagord, og kan fort oppfattes som det. Og det er dette jeg mener ikke hører hjemme på 17. mai feiringer noen steder i landet. Jeg er ikke imot at noen har en privat klubb som Dialog. Jeg har heller ikke ytret noe om at Dialog skulle være en trussel. Og jeg har heller ikke tatt noen standpunkter om hvilke flagg som hører hjemme i et 17. mai tog på Norges grunnlovsdag.

Hvis Sør-Varanger kommunes 17. mai-komité ikke har reglement for togorden synes jeg de skal lage det. Her har jeg sakset og limt inn en del av reglementet for Bergen by som eksempel:

«Deltakelse og påmelding

I prosesjonene kan man kun delta som representanter for en organisasjon/forening, et forbund/lag, en offentlig etat/myndighet eller en skole/utdanningsinstitusjon eller lignende. Man må ha en tilknytning til organisasjonen som medlem/tillitsvalgt/ansatt/elev eller lignende for å kunne delta i prosesjonene. Privatpersoner som sådan kan altså ikke delta i prosesjonene

Forbud mot politisk markedsføring eller markering

Politiske partier som sådan kan ikke delta i prosesjonene. Øvrige organisasjoner kan heller ikke benytte prosesjonene til å fremme bestemte politiske saker eller standpunkter eller annet som medfører at organisasjonens opptog får karakter av politisk demonstrasjon av noe slag.»

Jeg er selv ikke grenseboer og har kanskje ikke den nære kontakten med nabolandet slik som folk i Grenseområdet har. Den private klubben Dialog har jeg intet imot.

Forfatter Øystein Bogens bøker har jeg aldri lest eller fulgt med på hans forfatterskap. Jeg var heller ikke kjent med hans påstander om Dialog.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no