13. nov
Fakkeltog: Pårørende og andre engasjerte har flere ganger protestert mot kutt i omsorgstjenestene. Her i 2013.
 
«Jeg visste ikke at det gikk an å ha det så fint. Det er gull verdt for meg»
DEBATT: De ansatte på dagsenteret Utsikten er gull verdt, skriver en pårørende etter å ha besøkt sin mor nylig. Hun ber politikerne verne de ansatte og brukerne for kutt.

Publisert: 12.feb.2018 18:00
Oppdatert: 12.feb.2018 18:38

Mens jeg var hjemme på besøk hos mor, fikk jeg bli med henne til dagsenteret der hun er så heldig å få være to ganger i uka. Dagsenteret Utsikten med den fantastiske utsikten og den varme atmosfæren.

Et sted hvor hun kan møte andre mennesker, slipper å sitte alene hjemme og hvor hun kan få bety noe for andre.

Vi ble møtt av blide, pratsomme og hyggelige damer-personalet, som utstrålte åpenhet og glede, som ga nærhet og hjelp når hverdagen begynner å bli vanskelig å håndtere alene.

Hverdagen her bygges på gode rutiner, sang, latter og hobbyaktiviteter sammen med andre. Turer i det fri, opplevelser og gode stunder. Stunder som noen kanskje glemmer, men som idet det skjer betyr så mye.

Utsikten er et sted der du blir mottatt med varme, trygghet og godt humør. God mat og hyggelige mennesker, ting som er så viktige når hverdagen endrer seg fordi du begynner å glemme.

Etter en dag på dagsenteret Utsikten sitter jeg med en god følelse av at mor får mange gode stunder i årene framover nettopp her. Når hukommelsen skaper utfordringer i hverdagen er det godt å ha et trygt sted å komme til.

Det kan være flere grunner til behovet, men for alle vil trygghet og kontakt med andre mennesker være viktig.

Vi som er pårørende, ønsker det beste for våre nærmeste, og vi vil sloss for våre nære. Dette tilbudet er viktig, og kan også sees i et samfunnsøkonomisk lys. Stimulering i form av møte med andre mennesker, aktivitet i form av turer og opplevelser kan være det som skal til for å kunne bo lengst mulig hjemme.

I tilfeller der folk bor ensomt, vil dette være en mulighet til å treffe andre. For mange i denne gruppen vil det også være fint å kunne møte helsepersonell som er vant til å møte mennesker med hukommelsesforstyrrelse.

Å ha en trygg møteplass hvor man føler omsorg og varme, der man selv kan gi og føle seg viktig og ønsket.

Dette er et tilbud som Sør-Varanger kommune kan være stolt av. Ikke bare er selve stedet godt. De ansatte er profesjonelle. De har god kunnskap og har absolutt den personlige egnethet som kreves for å jobbe med mennesker, i dette tilfellet mennesker med hukommelsesutfordringer i flere stadier.

Kjære Sør-Varanger! Jeg håper dere ser viktigheten med tilbudet. Det er altfor godt til å avsluttes.

«Jeg visste ikke at det gikk an å ha det så fint. Det er gull verdt for meg»

-Mor-

Med hilsen pårørende til mor
Kristin Bakkejord

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no