18. nov
Illustrasjonsfoto av Boreal-buss.
 
Klager på dårlig oppførsel blant bussjåførene
Etter å ha lest dette stykket i Sør-Varanger Avis den 11.4. 17 finner vi det det riktig å komme med noen forklaringer, skriver tillitsvalgt Geir Hanslien i dette debattinnlegget.

Publisert: 05.mai.2017 11:10
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Det er noen regler som både vi sjåfører og passasjerer må forholde oss til.

Her nevnes det at sjåførene har dårlig oppførsel og rasistiske holdninger. Her nevnes også at det slettes ikke er alle sjåfører som har dårlig oppførsel men likevel antydes det at det er en god del av sjåførene som har det.  Da mener man altså at det er mange av oss som har dårlig oppførsel og har rasistiske holdninger.

Dette kjenner vi oss ikke igjen i. Vi synes dette er alvorlig og er tatt opp på en gal måte, der man beskylder en yrkesgruppe for å ha dårlig oppførsel og rasistiske holdninger. Har man noe å klage på oss om, bør man ta det opp med bedriften vår som er Boreal buss.

Når man vet hvilket klokkeslett man reiste, er det ingen problem for bedriften å finne ut hvilken sjåfør som har kjørt. Man får da undersøkt saken istedenfor å henge ut en hel yrkesgruppe.
 
Det nevnes at vi kjører forbi folk på holdeplasser. Dette kan skyldes flere grunner - som at bussen ikke er i rutekjøring, for eksempel at den er i charter-kjøring, tilkjøring for inntak av rute eller er ferdig.

Ønsker man å være med bussen, skal man gi tegn at man ønsker å være med. Når vi har lukket døra og blinker ut fra holdeplass, da må vi kjøre for ikke å lage trafikkfarlige situasjoner.  Når det gjelder barnevogner og rullestoler må vi forholde oss til det antall bussen er registrert for.

Av respekt for andre passasjerer som er kommet på holdeplassen i rett tid, og de øvrige som venter på oss videre langs ruta, så må vi kjøre for at disse skal nå skole, arbeid med mer.
 
Med dette håper vi på å få rettet opp noe som vi tror og mener er misforståelser og ønsker alle velkommen om bord.
 
 
                                                                      

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no