18. nov
 
Klok arbeidspause
Pikene på Broen har bestemt seg for å droppe Barents Spektakel i 2014.

Publisert: 13.mai.2013 14:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Men de lover å komme tilbake med en ny spektakelfest i 2015. Poenget med pausen er at festivalen,- og ikke minst Pikene,- trenger litt ekstra tid til å finne ut hvordan veien videre skal stakes ut. Etter ti år der denne vinterfesten har vokst seg større og bredere år for år, ønsker man ikke å havne i en situasjon der man rett og slett gaper for høyt. Og faller som en stein til bunns. Det høres svært så fornuftig ut.

Uten tvil kommer vi, og sikkert mange med oss, til å savne Barents Spektakel når vi bikker over til februar 2014. Mange både innenfor, - og ikke minst utenfor Sør-Varangers grenser, - kommer til å etterspørre disse festdagene. Men dersom pausen ikke blir lenger enn ett år, at det virkelig blir Spektakel i 2015 igjen, vil verken publikum eller media ute i verden for den del, ha glemt hva Barents Spektakel er. Derfor tror vi ikke det kommer til å bli spesielt vanskelig å få deltakelsen, - gjester og tilreisende publikum, - tilbake om to år. Interessen vil fortsatt være minst like stor. Kanskje tilogmed større. Ett års pause, uten at fordums storhet er gått i glemmeboka hos folk, vil sannsynligvis skjerpe apetitten på de nye spektakeldagene ytterligere.

Klarer man fra 2015 å finne sin nye form, omfang og størrelse for eksempel for de neste fem til ti år, er sannsynligvis mye gjort. Og ingenting tapt. Det er slik med alt at ingen trær vokser uhemmet inn i himmelen. I hvert fall ikke uten varierende grad av voksesmerter og uventede utfordringer underveis. Dette har Pikene på Broen sett og ikke minst forstått, og pikene skjønner at skal de klare å drive dette storprosjektet videre, må de også ta seg tid til å tenke seg om. Finne ut hva som er den beste oppskriften, skreddersydd for både kapasitet og økonomi. Slik vi ser det, er det mye bedre å gi dem denne pausen og glede seg til januar 2015, enn å risikere at det etter 2014/2015 kunne endt med å være helt slutt for Barents Spektakel. Fordi man verken makter å få til, stå inne for innhold og attpåtil samtidig ha en sunn økonomi. Å finne ut at finansieringsjungelen og dens lover er en helårsjobb i seg selv.

Vi ønsker Pikene på Broen lykke til med utmeislingen av «nye» Barents Spektakel fra 2015 og ønsker dem hjertelig velkommen tilbake på vinterfestarenaen!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no