18. nov
Alfon Jerijärvi
Foto: Leif O. Knutzen
 
Minneord ved Alfons bortgang
MINNEORD: Som ordfører gjennom mange år ble han respektert for sin klokskap og væremåte. Jeg vil også nevne hans kunstneriske evner, der hans allsidighet ga seg utslag i mange teknikker, skriver vennen Leif O. Knutzen om Alfon Jerijärvi.

Publisert: 05.jul.2018 06:42
Oppdatert: 06.jul.2018 01:13

I går,3. juli, ble Alfon Jerijärvi begravd. Det var på den første skikkelige sommerdagen hittil, i strålende sol, som ga en fin ramme rundt begravelsen av en høyt elsket og respektert person.

I dag er det gråvær med regn og vind ute, det er som om selve naturen spiller på lag over sorgen og savnet etter han som har forlatt oss.

Alfon var min beste venn gjennom mange år. Vi var begge Sør-Varanger-gutter, og visste om hverandre i barndommen. Men vennskapet startet i 1957 da vi gikk i samme klasse på jern og metall linja på Kirkenes yrkesskole. Senere skiltes våre veier for en tid på grunn av militærtjeneste og videre utdannelse. Vi kom tilbake til Kirkenes da vi begge ble ansatt som lærere på yrkesskolen her.

Begge hadde etablert seg med familie, og det ble tette bånd mellom begge familiene. Også mellom våre barn. Evy og Alfon fikk fem døtre, og Anne Marie og jeg fikk en datter og en sønn. Jeg er for øvrig gudfar til Marit, deres nest yngste datter. Utallige er de opplevelsene vi hadde sammen gjennom mange år. Her kan jeg nevne husbygging, hytter i Pasvik, der vi bygde sammen felles båtnaust, og hvor vi tilbrakte mye av fritiden.

Vi var også medlemmer i Bjørnevatn ungdomskorps, der Alfon spilte althorn, og jeg baryton. I korpssammenheng var vi på musikkopplevelser i inn og utland, ofte som avslutning etter en korpssesong.

Alfon var et friluftsmenneske, vi var på jakt og fisketurer sammen, og på campingturer med våre familier.

Alfon var både praktisk og teoretisk, og ikke minst politisk bevisst. Som ordfører gjennom mange år ble han respektert for sin klokskap og væremåte. Jeg vil også nevne hans kunstneriske evner, der hans allsidighet ga seg utslag i mange teknikker.

Etter Alfons sykdom ble dessverre kontakten mindre fra min side. Det er tankevekkende hva vi i vår såkalte travle hverdag prioriterer, jeg tror det gjelder mange av oss.

I et vers i Øverlands dikt «En hustavle» står det: « Det er en sorg i verden, som ingen tårer kan lette: Den at det var for sent da du skjønte dette.»

Kjære Alfon, takk for din omtanke og vennlighet, og takk for at jeg fikk være din venn. Jeg vil ta vare på de gode minnene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no