23. okt
Styret i Barents Press Norge, valgt på årsmøtet i Haparanda i 2016

Fra venstre: Amund Trellevik (leder), Anki Gerhardsen (nestleder), Kari Skeie og Morten Ruud (begge styremedlemmer.)

Ruud omkom i en gyrokopter-ulykke i Finland 21. juli 2018.

Foto: Jonas Karlsbakk
 
Morten har vært en drivkraft i det unike mediesamarbeidet i Barents
MINNEORD: Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til vår kjære venn og kollega Morten Ruud som døde i en gyrokopterulykke lørdag 21. juli 2018, skriver hans kolleger i styret i journalistnettverket Barents Press.

Publisert: 22.jul.2018 18:02
Oppdatert: 22.jul.2018 18:02

Morten har i en årrekke vært en sentral person i Barents Press’ arbeid. Både som journalist i flere mediehus i Nord-Norge, NRKs korrespondent i Moskva og senere redaktør i NRK Finnmark har Morten i over 20 år vært oppriktig engasjert i norsk-russiske forbindelser i nord.

Det er ingen overdrivelse å si at Morten har vært en drivkraft i det unike mediesamarbeidet i Barents. Mye av det fundamentet Barents Press står på i dag, er bygget av ham.

Morten vil bli husket som en raus, morsom, omgjengelig og kunnskapsrik person. Han var en bauta og en veteran, men passet alltid på å se framover og slippe til nye personer. Han var heller aldri redd for å tenke nytt. Selv etter mange år bak seg i det norske og det internasjonale Barents Press-styret hadde Morten alltid nye og visjonære ideer om hvordan Barents Press skulle utvikles og fornyes.

Vi som jobbet tett på ham, var alltid imponert over hans kunnskap om Russland, en kunnskap han delte med alle – samtidig som han lyttet og ga plass og rom. Morten hadde personlige kvaliteter som var helt uvurderlige for dialog, samarbeid og kontakt i et vanskelig geopolitisk landskap.

Inntil det siste jobbet vi sammen om flere nye konkrete samarbeidsprosjekter med russiske kolleger.

På en dag som dette føles det svært tungt å fortsette dette arbeidet. Samtidig vet vi at Morten ville blitt dypt fornærmet dersom vi la bort prosjektene og senket ambisjonene om mer journalistikksamarbeid på tvers av grensene i nord. Mortens holdning og metode for dialog og samarbeid blir med oss videre.

Vi lyser fred over hans minne.

Styret i Barents Press Norge
Amund Trellevik
Anki Gerhardsen
Kari Skeie

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no