6. des
Arkivfoto: Yngve Grønvik
 
Nysykehuset: Kirkenes Pensjonistforening krever at Helse Nord tar grep
LESERINNLEGG: Kirkenes Pensjonistforening har behandlet den siste tids mediaoppslag på sitt styremøte den 25.11.19. Følgende uttalelse er sendt til Helse Nord, Finnmarkssykehuset og stortingsrepresentantene fra Finnmark.

Publisert: 26.nov.2019 19:45
Oppdatert: 26.nov.2019 19:45

Dette skulle være en stolthet for oss finnmarkinger – og særlig oss i Øst-Finnmark!

I dag oppleves de beskrivelsene som kommer fra overleger, leger, sykepleiere, andre grupper ansatte og tillitsmannsapparatet, som skremmende. Sykehusets fysiske tilstand er langt fra tilfredsstillende – det jobbes for å få feilene rettet sier ledelsen. Månedene går, og fortsatt blir lite ferdig.

Pasientene møter et personale som er topp og yter en fantastisk service i hverdagen, men en dag sier det stopp. Arbeidsmiljøet og alle mangler i de fysiske lokaliteter tærer på!

Situasjonen fører til at pasienter skrives altfor tidlig, og det gir et økt press på kommunenes eldreomsorg og fastleger og skaper usikkerhet hos pasienter og pårørende.

Det overordnete kravet folket hadde når de aksjonerte var to likeverdige sykehus i Finnmark med minimum akutt- og fødeavdeling.

Så opplever vi at Finnmarkssykehusets leder sier at Helikopterlandeplassen tidligst står ferdig i 2023 – et hån mot folk!

Det er et paradoks til situasjonen sist vinter da en entreprenør i 20-25 minus måtte gjøre ferdig et av festene til gangbroa til landingsplassen! Vet ikke den ene hånda hva den andre gjør?

Kirkenes Pensjonistforening krever at Helse Nord tar grep slik at Sykehuset blir en god arbeidsplass og trygt tilbud for pasientene.

Dette SKAL være en stolthet for oss i Øst-Finnmark!

Nils-Edvard Olsen
Leder for Kirkenes Pensjonistforening

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no