18. nov
 
Skivebom, Henning Bråten
DEBATT: Du har helt rett i at eldresenteret ikke er en institusjon, men forholdene burde tilrettelegges i best mulig grad for de eldre, spesielt på høytidsdager, skriver Per Frydstad.

Publisert: 26.mai.2017 13:20
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Leser ditt innlegg med undring, og skjønner kanskje hvorfor folk sliter med å trives på de kommunale omsorgsboligene, med slike holdninger fra kommunestyrerepresentanter.

Du har helt rett i at eldresenteret ikke er en institusjon, men forholdene burde tilrettelegges i best mulig grad for de eldre, spesielt på høytidsdager.

LES OGSÅ: Bråten svarer på kritikken

Hver dag får de mat som serveres i det felles spiserommet som er på eldresenteret. Når en høytidsdag som 17 mai kommer, blir denne muligheten borte. Når det henges opp en meny, bestående av finnbiff og multekrem i forveien, skjønner jeg iallefall at beboerne blir frustrert av å få en boks med en karbonade i, servert på rommet.

Mange av beboerne sitter i rullestoler, noe som gjør at leilighetene deres ikke er store nok til å spise i fellesskap. Dette er ikke vanskelig å skjønne. Hvordan du gjør det hjemme er vel ikke relevant i denne sammenheng?

Her skriver du «Om de ønsker å samle seg er det ikke noe problem å samle seg i sine egne leiligheter som er deres hjem rundt kjøkkenbordet, sånn som vi gjør det hjemme».

Kanskje burde du lese deg opp på Sør Varanger kommunes hjemmesider, der står følgende: «En omsorgsbolig er en bolig som er tilpasset bevegelseshemmede og tilrettelagt slik at beboeren skal kunne motta heldøgns omsorg etter behov»

Dette fritar vel ikke kommunen fra å gi omsorg.

Hvis maten hadde blitt servert i spiserommet, som vanlig, og menyen hadde inneholdt en høytids middag, hadde ikke reportasjen blitt laget. Som du nesten selv sier: Man kan spare seg ut av mye, men ikke medmenneskelighet og omsorg.

Uten å fordele skyld, er jeg sikker på at med bedre planlegging, kunne denne dagen blitt noe helt annet enn grått, uten at ledelsen i Sør Varanger kommune skulle kjempe om hvem som skaffet 16 millioner i overskudd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no