13. nov
 
Smålig å stjele blomster
Tåpelig å gjøre seg til kjeltring for noen blomsterkrukker.

Publisert: 13.jun.2013 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

«Skal man først gjøre seg til kjeltring, er det ikke for småtterier», er en vanlig sleivuttalelse å høre blant folk flest når de reagerer på smålige tyverier. For eksempel som dette siste, de 30 blomsterkrukkene med hjemmedyrkede sommerblomster som forsvant på nattetid fra husnovene til 72 år gamle Friedel Vonka i Karpbukt. Det er faktisk også mye god moral på bunnen av et slikt munnhell. Tyverier som dette er ikke annet enn elendig folkeskikk og direkte uanstendig. At noen i det hele tenker tanken på å kjøre rundt på leting etter sommerpynt utenfor husene til folk som kan egne seg å stjele, sannsynligvis for videresalg, er direkte sjokkerende. Dersom dette brer om seg, kan hagene rundt om bli trasige greier i årene som kommer. Og vi får inderlig håpe at publikum er våkne nok til å unngå å kjøpe «pangtilbud» av sorten de eventuelt kan komme over på torg eller langs veier fylket rundt.
Denne saken blir ikke bedre av at vi hører om slike tyverier også fra Alta. Der er det kommunens sommerpynt det har gått ut over.
Hvem som ser sin nytte av denne typen tyverivirksomhet vet foreløpig ingen. Men siden sakene er anmeldt, får vi håpe politiet finner det ut, og at straffen blir klekkelige bøter som svir.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no