6. des
Arkivfoto: Tor Sandø
 
Sør-Varanger trenger en stemme for naturen
DEBATT

Publisert: 22.jul.2019 18:31
Oppdatert: 23.jul.2019 11:17

Naturen i Sør-Varanger er helt unik, der arktisk tundra og sibirsk taiga møter sørlige naturgeografiske regioner. Pasvik har store naturverdier, særlig med tanke på genuin urskog og områder med konsentrasjon av rødlistearter.

En slik rik og variert fauna og flora bør i hovedsak forvaltes etter prinsippet om vern gjennom bruk og føre-var prinsippet. At mennesker er bevisste brukere av fornybare ressurser er med på å sikre naturen mot rovdrift og plyndring.

Miljøpartiet De Grønne ønsker å sikre at hensynet til naturens tåleevne legges til grunn for hva som tillates av økonomisk aktivitet. Det er viktig at fjorder og innland blir vernet for miljøskadelig storindustri slik som gruvedrift med sjødeponering og oppdrett i åpne merder.

Sør-Varanger har store muligheter til landbruk og fiske. Derfor er det viktig å stemme på et parti som står imot nedbygging av beitearealer, produktive sjøarealer og matjord. Samtidig må man ta vare på myr og våtmarksområder, som i tillegg til sitt artsmangfold også er lager for store mengder klimagasser.

Naturområdene våre har helt unike nøkkelbiotoper. For å ta vare på de særlige konsentrasjonene av rødlistearter, må størst mulig av sammenhengende urskog bevares. Man må også arbeide for stripehogst, plukkhogst og andre hogstmetoder som minsker karbontap fra skogbunnen og bevarer nøkkelbiotoper i aktive skogbruksområder.

Miljøpartiet De Grønne har hatt en formidabel vekst de seneste årene. Dette kommer av at folk flest skjønner at vi er et parti som jobber for mennesker og miljø. Ikke mot mennesker eller miljø. Godt valg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no