13. nov
Pål Gabrielsen (SV)

Foto: Yngve Grønvik
 
SV vil lose stamnetthavna ut av tåkeheimen!
DEBATT

Publisert: 08.sep.2019 06:00
Oppdatert: 07.sep.2019 21:00

Stamnetterminal er med dårlig politisk sjømannskap havna ut i tåkeheimen.

Det er beklagelig at ordfører stoppet planarbeidet for Høybukta vest med argumentasjon om at ingen har meldt sin interesse for Høybukta vest. Hvordan er det mulig, når samme ordfører uka før hadde møte med nettopp en av interessentene?

Ordfører, vi driver ikke med konspirasjoner og undergraving, vi har et brennende ønske om at Sør-Varanger kommune skal få på plass ei stamnetthavn for framtiden. Det krever både planmessighet og edruelig politisk sjømannskap.

Ei stamnetthavn må være dimensjonert for et aktivt næringsliv med både industri og andre næringer, og det må være et knutepunkt for møtet mellom jernbane og skipstrafikk. Ei slik havn kan ikke ligge midt i bykjernen! Ordføreren sa i debatten til iFinnmark på Ritz at vi skal bygge for dagens behov, det er bakstreversk og skaper ikke utvikling.

SV vil kjempe for at planarbeidet snarest blir tatt opp igjen gjennom den samarbeidsavtalen vi har med Statens Vegvesen. Først når planarbeidet er fullført kan vi ta en avgjørelse helheten med utviklingsmuligheter og pris.

Før man så hopper over på andre forslag fra private aktører, må også disse mulighetene utredes med realistiske muligheter og en redelig økonomisk ramme.

Stamnetthavna skal være en satsing for et moderne og framtidig sterkt næringsliv i Sør-Varanger! Sør-Varanger SV vil lose Stamnetterminalen trygt i havn med rom for utvikling og framtidsplaner. Ruta er kanskje ikke helt klar enda, men havna skal ikke landes i Kirkenes sentrum.

Pål K. Gabrielsen (SV)
Ordførerkandidat

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no