6. des
SVARER: Øyvind Juell, administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, her under åpen høring på Stortinget tidligere i år.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix
 
Svar til Espen Kvammen Rafaelsen
KOMMENTAR: Svar til innlegget "Mens vi venter på Babcock".

Publisert: 24.jul.2019 13:58
Oppdatert: 24.jul.2019 14:03

1. Ambulanseflyberedskapen

Ambulanseflyberedskapen for tiden er behørig kommentert flere ganger i forskjellige medier. Vi har per i dag færre kortbanefly enn det vi skal ha. Det har vi i samarbeid med den nye ambulanseflyoperatøren Babcock kompensert ved å sette inn andre ressurser for å avlaste kortbaneflyene.

De ekstra jetflyene har avlastet blant annet med lange oppdrag fra Svalbard og til/fra utlandet. Slik frigjør vi kapasitet for kortbaneflyene. Pasientene får den hjelpen de trenger, noe som er en god indikasjon på at tiltakene fungerer etter hensikten. Beredskapen blir stadig bedre og mer robust med de ressursene som ligger i avtalen med Babcock.

Ekstra ressurser vil bli satt inn så lenge det vurderes som nødvendig.

2. Ambulansehelikopterbase

Det tas i artikkelen til orde for en ambulansehelikopterbase i Øst-Finnmark. Strukturen for ambulansehelikoptertjenesten har vært oppe til vurdering flere ganger de siste årene. Først i forbindelse med forarbeidet til ny kontrakt på ambulansehelikoptertjenester som ble tildelt i 2016 og kom i operativ drift i 2018.

En arbeidsgruppe leverte i mai 2018 en rapport etter en ny gjennomgang av basestruktur for ambulansehelikoptertjenesten. Det ble ikke i noen av disse gjennomgangene anbefalt en ny helikopterbase i Øst-Finnmark.

3. Samarbeid mellom politi og helse.

Det er et samarbeid mellom politi og helse i dag. Det som i dag ligger til grunn for det, er viktigheten av et klart skille mellom politiets og helsetjenestens samfunnsoppdrag.

På bakgrunn av det igjen er hovedregelen at verken bil-, båt- eller luftambulanse skal transportere polititjenestemenn. Så må en likevel kunne diskutere forskjellige samarbeidsarenaer framover.

****

Øyvind Juell
Administrerende direktør, Luftambulansetjenesten HF

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no