6. des
Foto: Sydvaranger
 
Sydvaranger oppfordrer befolkningen til å ikke oppholde seg innenfor selskapets driftsområder
LESERINNLEGG: Vi ønsker ikke at noen skal bli skadet.

Publisert: 02.aug.2019 11:29
Oppdatert: 02.aug.2019 11:31

Gruvens administrasjon har jobbet iherdig med å stenge av sine områder, men ser dessverre at de likevel får besøk på steder hvor det kan være særdeles utrygt å ferdes og å oppholde seg. Vi ber nå derfor kommunens innbyggere om å ta godt vare på hverandre, og snakke med sine barn og unge om farene ved å bevege seg på gruvens områder både i Kirkenes og i Bjørnevatn.

Vi på Sydvaranger opplever at det dessverre er personer som tar seg forbi porter, skilter og gjerder, og beveger seg innenfor våre driftsområder. Vi synes det er kjempefint at det blir vist så stor interesse for vår flotte arbeidsplass, men vi er svært bekymret for sikkerheten til disse – spesielt barn og unge.

Selv om vi ikke er i full drift ennå, så har vi store maskiner med store blindsoner, roterende utstyr, dype gruver og tunneler der det er lett å gå seg bort. Det er også tunneler, bygninger og områder fra tidligere drift som ikke er tilstrekkelig sikret ennå, og selv våre ansatte sørger for at alle forholdsregler er tatt før de arbeider med disse.

I tiden som kommer, vil aktiviteten på alle driftsområder øke, så av sikkerhetsmessig hensyn ber vi alle om å følge vår oppfordring og ikke ta seg inn på noen av selskapets områder.

Våre driftsområder er spennende og interessante å bevege seg i for store og små, men vi ber om forståelse for at dette ikke kan forekomme. Det er derfor viktig at vi som samfunn tar vare på hverandre og vi håper at kommunens voksne tar denne viktige praten med sine barn, unge og besøkende om at å bevege seg på våre driftsområder kan være veldig farlig og ikke er tillatt.

Da selskapet og har vært utsatt for hærverk på både bygninger og maskiner nylig, så er det satt opp kontinuerlig vaktordning av våre driftsområder.

På nåværende tidspunkt har Sydvaranger dessverre ikke kapasitet til å ta imot besøkende da selskapet jobber hardt for å gjøre seg klare til drift.

Administrasjonen i Sydvaranger

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no