7. des
PÅ VANNET: Flere har engasjert seg i vannscooter-saken. En annen leser har sendt oss dette bildet fra Ørnevann, tatt nylig.Foto: Privat
 
Vannskuterkjøring på Ørnevann
DEBATT: Jeg henstiller vannskuterfolket å ta hensyn både til lovverket, fugleliv, hyttefolk og andre ute på tur, skriver Kaj Bakke.

Publisert: 24.jun.2018 16:57
Oppdatert: 24.jun.2018 17:50

I dag, onsdag 20 juni, satt jeg i ro og fred på terrassen på hytta i sola å nøt stillheten. Da kommer det i relativt stor fart to vannskutere over vannet, og kjører langs land forbi hytta. Jeg vinket på de for å få en prat med de. De så meg, men fôr videre.

Slik jeg har forstått lovverket for motorisert ferdsel på innlandsvann, så er det en begrensning på motorstørrelse på max 10 hk som er tillatt. Jeg antar at en vannskuter har noen flere hk enn det, og da er vel slik kjøring ulovlig.

En annen sak er; hvorfor kan man eventuelt ikke velge andre steder å kjøre enn der det er hytter rundt hele vannet? Man bør kunne forstå at folk flest ikke er så veldig glad i motorstøy.

Et annet og også viktig forhold, er at fugleliv. Spesielt ender er ikke så begeistret for å få vannskutere opp i ungeflokken. Edene som har reir inne i bukta som vannskuterne kjørte i, kom flygende først.

Så da henstiller jeg til vannskuterfolket å ta hensyn både til lovverket, fugleliv, hyttefolk og andre som er ute på tur!

Med sommerhilsen

Kaj Bakke

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no