7. des
Ap, Arbeiderpartiet, politikk, fiskeri, fiskeripolitikk, kvoter, krabbekvoter, krabber, fra v: Frank Emil Trasti, Mariann Wollmann Magga, Rune Rafaelsen
 
Vekst i Sør-Varanger!
Ordfører Rune Rafaelsen, og leder av Sør-Varanger Arbeiderparti Mariann Wollmann Magga, skriver i dette replikkinnlegget til Arve Tannvik at mye går bra i Sør-Varanger.

Publisert: 28.mai.2019 10:07
Oppdatert: 28.mai.2019 13:41

Tidligere mangeårig leder av Kirkenes Næringshage(KN), Arve Tannvik har i et leserinnlegg i SVA 24 mai 2019 en del kommentarer på vårt leserinnlegg «1000 nye innbyggere i 2023!»

Vi deler Arve Tannviks analyse av Kirkenes Næringshages betydning for omstilling og næringsutvikling i Sør-Varanger kommune. At KN ikke ble nevnt i vår optimistiske artikkel om vekst for Sør-Varanger var en ren forglemmelse, og det beklager vi. KN er, og har vært en sentral aktør og samarbeidspartner for næringsutvikling i kommunen. Det er også svært positivt at tallene fra Statistisk Sentralbyrå viser oppgang i folketallet i Sør-Varanger

Sør-Varanger Kommune har stort sett et godt tjenestetilbud til sine innbyggere. Grunnen til at vi ligger langt ned på KS sitt kommunebarometer skyldes vår store lånegjeld per innbygger. Vår lånegjeld er i dag på 1, 4 milliarder, og er først og fremst et resultat av lån til svømmehall, skoler og barnehage. Dette har vært fornuftige investeringer.

På Kommunebarometeret for 2018 er vi på 416 plass av 425. Som kuriositet ligger Alta på 415, og de andre som ligger lavere enn oss er andre Finnmarkskommuner. For 2019 ligger vi godt plassert på flere områder. På barnehage 130, Pleie/Omsorg 169, Kultur 70, Saksbehandling(bygg og plan) 46, og Sosialtjenester 29. Her ligger vi godt over landsgjennomsnittet. Områdene vektlegges forskjellig, men vårt store låneopptak er hovedgrunnen til at vi ligger lavt.

Vi har selvfølgelig et forbedringspotensiale på flere områder. Sør-Varanger Arbeiderparti søker å finne de beste løsninger for fellesskapet. I dette arbeidet er vi opptatt å få til samarbeid med innbyggere, fagbevegelsen, næringslivet og andre partier. Vi har store muligheter og utfordringer på infrastruktur. Vi trenger et bredt samarbeid med statlige myndigheter, Kirkenes Næringshage og lokale/eksterne aktører for å finne de beste løsningene. Sammen får vi det til!

Mariann Wollmann Magga - Leder Sør-Varanger Arbeiderparti

Rune Gjertin Rafaelsen - ordfører

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no