7. des
KLIPP: Og med det var butikken åpen. Butikksjef Einar Guttormsen lot Stig Gøran Rønning ta seg av saksearbeidet. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Der var det to butikker på Hesseng igjen
Kiwi er i gang, rett over gata fra Rema. Og det er ikke et vondt ord å høre om at det er to butikker på Hesseng igjen - heller ikke fra Rema.

Publisert: 23.okt.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Torsdag morgen åpnet Kiwi sin nærbutikk på Hesseng. Den store, grønne figuren og folkemengden utenfor vordet ikke noen tvil om at et av de større byggeprosjektene i Sør-Varanger nå har båret frukter. Mens byggingen av det som nå ser ut til å bli private hybelleiligheter fortsetter i andre etasje, er varesalget i gang for fullt på bakkeplan.

40 minutter før

Kundene som møtte opp til åpningen var jo blant de ivrigste fra før av. Aller ivrigst var kanskje Henny Figenschau. Hun kom 40 minutter før åpningstiden. Da fikk hun sette seg innenfor inngangsdørene med en kopp kaffe og vente, mens folk gradvis stimlet seg sammen utenfor.

- Jeg er 84 år gammel og sliten til beins, så jeg visste ikke hvor lang tid jeg ville bruke til butikken, sier hun med et smil.

- Plass til to

Inger Smuk kom også inn som en av de første kundene. Hun gleder seg over å ha to dagligvarebutikker på Hesseng.

- Jeg synes vi trenger et alternativ til Rema. Etter at Rimi forsvant, har det vært et savn, sier hun. For henne handler det om å ha valget mellom forskjellige produkter.

Smuk tror på at det er plass til to matbutikker på Hesseng.

Det tror faktisk sjefen på Rema-butikken også. Rema-kjøpmann Inger Gade ønsker konkurrenten lykke til.

- Konkurranse er bare sunt, sier hun.

Da Rema konkurrerte med Rimi, var de nærmest på samme gårdsplass. Nå er Kiwi et godt stykke nærmere E6, rett ved rundkjøringen. På spørsmål om hvordan det påvirker Rema, er Gade fremdeles positiv.

- Det kan godt hende at det trekker kunder til oss også, folk som ikke helt har fått med seg at vi er her, mener hun.

Og Rema på Hesseng sliter ikke akkurat. Ifølge Finnmarken er de en av kun tre Rema-butikker i Nord-Norge som hadde overskudd på mer enn tre millioner kroner i 2015, før eierlønna ble trekt.

Einar Guttormsen er sjef for Kiwi på Hesseng. Han har 13 ansatte i butikken, og tenker ikke så mye på konkurransen akkurat nå.

- Vi prøver nå bare å levere butikk, og være best i gata, konstaterer han.

Idet butikken åpnet torsdag, var den 99 prosent ferdig ifølge Guttormsen.

- Det er bare bittesmå detaljer igjen. Ikke noe folk vil merke, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no