7. des
DIREKTØR: Jevgeni Mlinnikov er ny direktør på Rica Arctic hotell i Kirkenes.
 
Direktør med en fot i Kirkenes
Nyansatt direktør på Rica Arctic, Jevgeni Mlinnikov, stortrives i Kirkenes. Samboeren er herfra og han kjenner byen godt. – Jeg har veldig sans for Kirkenes, sier han.

Publisert: 06.jun.2014 11:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Mlinnikov flyttet til Tromsø sammen med foreldrene sine fra Russland da han var 15 år. Siden har han jobbet seg oppover i både Rica- og Scandic-kjeden. Før han kom til Kirkenes jobbet han i Regnskapsbyrået Torghatten Nord. Dette er hans første direktørjobb.

Nye eiere

– Det er veldig spennende. Det er mye å sette seg inn i og mye nytt, men jeg ser fram til å ta utfordringene. Blant annet har jo Scandic kjøpt opp Rica-kjeden, og det skal bli spennende å bli med på den re-brandingen som kommer, sier Mlinnikov.
Han forteller at han ble ansatt av Rica, men ble veldig beroliget da han hørte at det var Scandic som hadde kjøpt dem opp.

– Jeg har 14 års erfaring i hotellbransjen, ni av dem har jeg i Scandic, så da jeg fikk nyheten ble mange spørsmål automatisk besvart. De to kjedene har veldig mye til felles når det gjelder hvordan hoteller skal drives, sier han.

Utvikling

– Jeg har vært i samtaler med Scandic og det som ikke er avklart ennå er hvordan de vil gå fram når Rica skal bli Scandic. Vil de ta område for område, hotell for hotell, for eksempel? Det er en stor jobb og det skal bli spennende å være med på, sier Mlinnikov.
Han sier at det nok blir vår 2015 før man kommer igang.

– Hva slags strategier Scandic har, kan jeg ikke si noe om. Jeg har selvsagt også noen planer for min egen del, men de vil jeg holde for meg selv foreløpig. Det som i alle fall er sikkert er at hotellet skal stå for gode opplevelser med gjesten i sentrum, og at jeg kommer til å fortsette å utvikle hotellet, bygge på det gode arbeidet min forgjenger Kjetil Jentoft Pedersen har gjort, sier han.

– Passet perfekt

Mlinnikov har en samboer fra Kirkenes, og har vært her flere ganger på besøk hos svigerforeldrene. Å flytte til Kirkenes var ikke et vanskelig valg.

– Jeg har veldig sans for Kirkenes. Det er en fin og oversiktlig liten by og jeg er veldig glad i hele regionen. Boligmarkedet er trangt hvis man vil leie, men jeg vil si at vi har vært heldige. Og i tillegg har min samboer den perfekte kompetansen, hun er lærer, og da er det ikke vanskelig å få jobb. Hun har fått jobb på Kirkenes skole. Selv er jeg vant til å flytte på meg og tilpasse meg nye steder, men vi har lenge hatt lyst å flytte til Kirkenes, så nå passet det perfekt, sier han.

Språk og kultur

I tillegg til å være kjent i Kirkenes er det også en fordel å ha russisk bakgrunn.
– Spesielt her. Mange lurer litt på navnet mitt når de hører meg snakke tromsødialekt, men ikke når jeg snakker russisk. Dessuten er det en fordel å kjenne til kulturen, og kulturforskjellene når Kirkenes har så nær kontakt med Russland, sier Jevgeni Mlinnikov.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no